Aluat pentru manti (reteta clasica)

Aluatul clasic pentru mantas, laminat până la o grosime de 1 mm, nu se va rupe, va fi docil și elastic.

Ingredientele

Apă – 1 pahar

Făină – 500 g

Ou – 1 buc.

Sare – prindeți

  • 238 kCal
  • 45 min.

Procesul de gătit

Manty este o farfurie foarte gustoasă și satisfăcătoare, ceva asemănător cu găluccile noastre sau khinkali georgieni. Dar ei au o caracteristici distinctive speciale ale cărnii de umplere folositi intotdeauna tocat, aluat nedospite întotdeauna (uneori se adauga oul), și să le pregătească în mod exclusiv pentru un cuplu.

Munt Rețetă

Pentru a pregăti aluatul pentru manti conform rețetei clasice, preparați ingredientele necesare.

Ingrediente pentru aluatul mantel

Setați făina de grâu de mai multe ori. Și este o condiție prealabilă (chiar dacă folosiți faina alba), deoarece, în primul rând, scăzând astfel, gunoiul și orice lucru care ar putea cădea în făină, și în al doilea rând, făină îmbogățit cu oxigen și va influența în mod pozitiv calitatea aluatului , și apoi pe produsul foarte făină.

Saturați făina

În centrul făinii cernute, faceți o adâncire. Adăugați un ou de pui.

Conduceți oul

Pentru a gusta sa toarna sare.

Adăugați sare

Se toarnă apă caldă.

Se toarnă în apă

Acum este muncă îndelungată și laborioasă: încet, sub agitare, cu o furcă într-o mișcare circulară de centru într-o singură direcție (sensul acelor de ceasornic sau în direcția opusă – nu în mod esențial), de fiecare dată când o porțiune mică de discretizare făină. Deci, aluatul va deveni moale, blând, foarte plăcut la atingere și, cel mai important, nu este rupt de făină.

Se amestecă aluatul

Când aluatul devine suficient de dens și va fi dificil să opriți furculita – este necesar să continuați să frământați cu mâinile.

Frământați aluatul

Puțin mai târziu, când toată făina a dispărut, puneți aluatul pe masă și continuați să frământați timp de 10-15 minute, tot timpul îndoind marginile spre centru. Rețeta clasică pentru aluatul de manta necesită o amestecare lungă și atentă – cu cât mai mult timp petreceți la gătit, cu atât va fi mai delicat gustul vasului. Cu fiecare minut, aluatul va deveni mai elastic și mai moale.

Frământați aluatul pe masă

Cu un astfel de test este foarte plăcut să lucrezi, este ascultător, conform. Mantalele sunt elegante: aluatul este subțire și moale, restrânge perfect nu numai umplutura, ci și sucul format.

Fotografie a testului pentru manti

Înainte de a începe fabricarea de menta, lăsați testul să se odihnească cel puțin 20 de minute.

Aluat pregătit pentru manti

Asigurați-vă că încercați să gătiți.

Aluat pentru manti (reteta clasica)

Добавить комментарий

*

− 5 = 5