Koolzuurkool met honing

Zuurkool met honing is een eenvoudige en smakelijke snack die het dagmenu verfraait.

De ingrediënten

Kool – 1 kg

Wortelen – 1 st.

Komijnzaad – 1 snuifje (optioneel)

Apple – 1 pc. (Optioneel)

pekel:

Water – 1 liter

Zout – 1,5-2 el.

Honing – 1,5 eetl.

  • 19 kCal
  • 15 minuten

Kookproces

Zuurkool met honing is een eenvoudige en smakelijke snack die het dagmenu verfraait. Het is niet moeilijk om zo’n tussendoortje te bereiden. Er zijn slechts vier basiscomponenten nodig, een paar minuten om voor te bereiden en een beetje geduld, om te wachten tot de kool is gefermenteerd en gedrenkt in pekel. De bereidingswijze is natuurlijk niet de snelste, maar deze snack kost elke minuut wachten! Kool wordt wit, krokant, zuurzoet en erg smakelijk. Probeer het!

Foto van zuurkool met honing

Bereid de ingrediënten in de lijst.

Ingrediënten voor zuurkool met honing

Wrijf op een rasp of snij dunne rietjes met kool en wortels.

Rasp wortels en kool

Combineer de voorbereide groenten, voeg een snuifje komijn toe (indien gewenst) en meng voorzichtig. Tijdens het mengproces de groenten niet persen of kreukelen – ze moeten stevig en knapperig blijven.

Meng kool met wortels

Voorgekookte groenten worden gedempt in blikken of containers voor opslag. Naar believen kun je een appel in kwartjes met kool toevoegen. Deze toevoeging zal een extra smaak toevoegen aan de snack.

Voeg appels toe

Verbind de pekelcomponenten. Meet het water, voeg zout toe en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, zet het vuur uit, voeg honing toe en meng alles goed.

Bereid pekel

Giet de kool met een warme pekel. De vloeistof moet de kool volledig bedekken. Als de geprepareerde pekel niet voldoende is, bereidt u een andere portie en voegt u de benodigde hoeveelheid pekel in de container toe.

Giet pekel in de salade

Druk op de kool, leg er een licht houten plaatje of een bord bovenop. Bedek de container met gaas. Als er geen gaasje is, kunt u de container afdekken met een deksel, maar niet goed sluiten. Lucht moet vrij in en uit de container stromen.

Bedek de kool met gaas

Bereid kool in de hitte voor 2-3 dagen. Breek twee of drie keer per dag kool op verschillende plaatsen met een houten spies. Als zich een schuim vormt op het oppervlak van de pekel, moet deze worden opgevangen. Zorg ervoor dat de kool volledig ondergedompeld is in de pekel in alle stadia van het koken.

Verplaats de container vervolgens met kool naar de koelkast of een koele ruimte met een temperatuur van 0 tot 10 graden voor verdere bereiding en opslag. Na nog eens 7-8 dagen is de kool klaar om te proeven.

Afgemaakte zuurkool met honing

Zuurkool met honing is klaar! Eet smakelijk!

Het recept voor zuurkool met honing

Добавить комментарий

*

+ 6 = 10