Кускус са поврћем

Због чињенице да се кускус припрема неколико минута, главно време је припрема и припремање поврћа (свеже или замрзнуто).

Састојци

Кускус – 190 г

Тиквице – 300 г

Кукуруз – 65 г

Шаргаре – 60 г

Бугарски бибер – 1 ком.

Биљно уље – 2 тбсп.

Зачини – по укусу

Сол – по укусу

Вода (или поврћа) – 500 мл

Свеже зеленило

  • 70 кЦал
  • 25 мин.
  • 7 мин.

Процес кувања

Кускус са поврћем је ниско калорично светло јело, дајући широко поље за експерименте са састојцима. Кускус може бити куван одвојено, поврће – одвојено, и ставити их заједно у плочу. И можете све да кувате у једном јелу, што ћемо учинити.

Заједно (или уместо предложеног скупа), можете користити смрзнути мешавина поврћа или сезонских парадајза, патлиџана, слатких паприка различитих боја. Чесен, лук, топла бибер додају се у светлу личних преференција.

Састојци за Кускус са поврћем

Корење мора бити опрано, брушено и посечено на мале коцке. Тиквице и слатке паприке такође исперу, чисте, млевене. Поврће је пожељно фино исецкати, а важно је да су резанци приближно исте величине, тако да је јело једнако.

Резани поврће

У пространој јељевици баците биљно уље са зачини. Барем треба ставити мало црног мљевеног бибера. Погодне су и зачине попут куркума, паприке, кари.

Сипајте у зачине за уље

Пржите поврће, повремено мешајте, све до меке.

Пржите поврће

Додајте кукуруз. Спржите још један или два минута.

Ставите грашак и кукуруз

Сада ставите кускус.

Поур цоусцоус

Стир.

Мешајте поврће са кускусом

Улијте врелу воду. Додајте со. Дајте посуду до врела. Покријте поклопцем. Ватра се може искључити. 7-10 минута и кускус ће бити спремни. Остаје само да додате свеже чисте зеленило (земља или једноставно вешање), а можете и служити кускусу са поврћем на сто.

Сипајте у воду

Кускус рецепт са поврћем

Кускус са поврћем

Добавить комментарий

*

86 − 84 =