Črni čaj

Brezalkoholna topla zimska pijača – brusnični čaj – tako začinjen, ogrevan in prazničen!

Sestavine

Zeleni čaj (velik list) – 1 žlica.

Mint (vejice) – 4 kos.

Pepper dišeče (grah) – 2 kos.

Brusnice – 300 g

Sladkor – 100 g

Voda – 800 ml

  • 40 kCal
  • 15 min.

Postopek kuhanja

Zunaj okno – december večer in sneg nežno pade v velikih kosmičev. V takih časih, tako lepo, da kuhati segrevanja zimsko pijačo in curl v Ležalnik gledati sneg v družbi sorodnikov.

Ponujam enostaven način za pripravo vročega brusničnega čaja. Ta vitaminska pijača izgleda zelo svetla in praznična in se dobesedno pripravlja 15-20 minut.

Fotografija brusničnega čaja

Za pripravo čaja z brusnicami lahko uporabite sveže ali zamrznjene jagode. Zamrznjene brusnice dajo malo odmrzniti pri sobni temperaturi.

Zeleni čaj se uporablja brez aromatičnih dodatkov, vrste čaja – po okusu.

Sestavine za brusnični čaj

Prinesi 500 ml vode. V termo nastaviti 3 vejic mete, piment in grah zeleni čaj, ga napolnite z vrelo vodo, zaprite vakuumsko bučko in pustite stati 5 minut. Če obstaja termo, lahko infuzijo pripravimo na čajnik ali ponev, zavit posodo.

Postavite mint v termo

Medtem ko je čaj infused, se ukvarjamo z brusnicami. V ponev postavite brusnice in sladkor ter vse skupaj zmešajte z lesenim zdrobom. Dodajte 300 ml vode, sesajte posodo na ogenj in jo zavrite, da raztopite sladkor (2-3 minute).

Brušenje brusnic s sladkorjem

Združujemo brokolo in infuzijo čaja, ki jih najprej filtriramo. Pijača je pripravljena. Mi izlijemo brusnični čaj in ga vročimo.

Da bi proslavili pogled na pijačo, jo okrasite s preostalim krempljem meta in brusnice.

Recept za brusnični čaj

Očala lahko urejena takole: rob kozarca, da bo še vedno “zgoraj navzdol”, obrišite z rezino limone in nato spustite steklo sladkorja, zapakirano v še plast na srebrnem pladnju. Pridobite “snežno” rob.

Končen brusnični čaj

Lepo vas čaj in veseli prazniki!

Črni čaj

Добавить комментарий

*

+ 70 = 79