Broodjes met kaneel van bladerdeeg

Geurige broodjes met noten en kaneel van het gerookte gistbladerdeeg zullen de hele familie plezieren en zullen geen problemen veroorzaken in de keuken.

De ingrediënten

Bladerdeeg gistdeeg – 500 g

Boter – 60 g

Kaneel – 1-1,5 eetlepels.

Suiker – 100 g

Walnoot – 50-70 g

glazuur:

Suikerpoeder – 100 g

Hete melk – 2-3 eetlepels.

Vanille-extract – 2-3 druppels (optioneel)

  • 202 kCal
  • 50 minuten

Kookproces

Geurig, zoet bladerdeeg met kaneel en noten is een uitstekende optie om snel te koken, een spectaculair dessert gemaakt van een minimale hoeveelheid ingrediënten.

Klaar prepared schilferige gistdeeg, een kleine hoeveelheid noten, boter, kaneel en suiker, versierd met een eenvoudige glazuur van poedersuiker en melk, zijn muffins verkregen ongelooflijk heerlijk, licht knapperig, geurig en ongelooflijk lekker. En het allerbelangrijkste – het hele proces van het bereiden van deze verleidelijke lekkernij duurt slechts enkele minuten. Een geweldige optie voor eenvoudig en smakelijk zelfgemaakt gebak, dat elk theefeest zal versieren. Probeer het!

Recept voor broodjes met kaneel van bladerdeeg gistdeeg

Om broodjes met kaneel te maken van een bladerdeeggistdeeg, hebt u de ingrediënten nodig die in de lijst worden vermeld.

Ingrediënten voor broodjes met kaneel van bladerdeeggistdeeg

Smelt en koel de boter licht. Voeg kaneel en suiker toe aan de boter. Meng het mengsel grondig en laat het licht afkoelen, zodat de olie uiteindelijk wordt afgekoeld en het mengsel enigszins wordt verdikt. Je zou een vochtige pasta-achtige massa moeten krijgen, die doet denken aan nat zand. In deze vorm hecht de vulling goed aan het oppervlak van het deeg en verkruimelt niet wanneer verder wordt gewerkt met het deeg en het vormen van broodjes.

Combineer boter, kaneel en suiker

Leg het ontdooide bladerdeeg-gistdeeg op een met meel gevoerde werkoppervlak en rol tot een dikte van 2-3 mm in de vorm van een rechthoek. Voor het gemak snijd ik het deeg in twee gelijke delen (elk 250 g) en werk ik afwisselend ermee, waarbij ik de tweede helft van het deeg een tijdje in de koelkast leg.

Rol het deeg uit

Smeer het deeg in met een geprepareerd mengsel van olie, kaneel en suiker, enkele centimeters vanaf de rechter verticale rand.

Smeer met olie

Bestrooi met een stuk geroosterde, fijngehakte walnoot.

Bestrooi met noten

Ga van de linker verticale rand van het deeg naar rechts en rol het deeg aan de lange kant in een strakke rol.

Rol het deeg tot een broodje

Snijd de resulterende rol in stukken van 4-5 centimeter breed.

Snijd de rol in plakjes

Smeer de ovenschaal met een dunne laag boter. Enigszins Punch stukken rollen, waardoor het een ronde vorm en druk de kern van elk stuk licht hoger (zoals rosebud). Stel de resulterende voorvorm in een matrijs verticaal, waardoor daartussen een kleine ruimte – tijdens het bakken broodjes in omvang toenemen.

Plaats de werkstukken in een mal

Plaats broodjes met kaneel van bladerdeeg in een voorverwarmde tot 175-180 graden oven en bak 30-35 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Klaar broodjes met kaneel van bladerdeeg gistdeeg

Slechts een paar minuten voordat de broodjes klaar zijn, bereidt u het glazuur voor. Voeg in een kleine maat de poedersuiker toe, voeg naar smaak enkele druppels vanille-essence of 1 snuifje vanilline toe en giet vervolgens 2 eetlepels. van hete melk. Meng alles goed totdat het mengsel glad en uniform is. Als het glazuur te dik is, voeg nog eens 0,5-1 eetlepel toe. melk te dun – een beetje poedersuiker.

Meng melk en poedersuiker

Giet de hete broodjes met glazuur, licht afkoelen en serveer op de tafel.

Foto van kaneelbroodjes van bladerdeeggistdeeg

Broodjes met kaneel uit bladerdeeg zijn klaar.

Heerlijke broodjes met kaneel van bladerdeeg gistdeeg

Broodjes met kaneel van bladerdeeg

Добавить комментарий

*

38 + = 43