Cartofi cu cremă și brânză în cuptor

O rețetă simplă și delicioasă pentru coacerea felii de cartofi în sos de brânză și brânză.

Ingredientele

Cartofi – 5-6 bucăți.

Brânză – aproximativ 100 g

Cremă – 200 ml

Unt – 50 g

  • 155 kCal
  • 45 min.

Procesul de gătit

Cartofi, coapte cu cremă și brânză în cuptor – o farfurie foarte simplă. Poate fi o garnitură pentru carne, pui sau pește și poate fi servită ca un vas de sine stătător.

Crema se potrivește cel mai des – 10% grăsime, brânză, de asemenea, poate fi orice soi pentru gustul dumneavoastră – solid sau semi-solid. Orice brânză este suficient de sărat, deci nu este necesară o sare. Ca mirodenii potrivite ierburi aromatice uscate, nucșoară, ardei măcinate sau un amestec de curry, dar de data aceasta am lăsat cartofii fără ei. Acesta este planificat ca un fel de mâncare pentru găluștele gustoase de pește de somon de sockeye cu un miros de usturoi.

Pentru coacere, utilizați o formă comună sau mai multe porții.

Pentru a pregăti cartofii cu cremă și brânză în cuptor, preparați ingredientele din listă.

Ingrediente pentru cartofi cu smântână și brânză în cuptor

Coaceți cartofii și tăiați în cercuri subțiri de 5-7 mm grosime. Lubrifiați formularul cu aproximativ jumătate din unt.

Puneți cartofii în matriță

Se pune cartofii în mai multe straturi și se umple cu cremă, astfel încât acestea să ajungă aproape la stratul superior sau chiar să-l ascundă ușor. Așezați formularul cu cartofi în cuptor, încălzit la 200 de grade.

Turnați crema

După câteva minute, crema începe să fiarbă. În acest moment, trebuie să scoateți forma și să stropiți cartofii cu brânză rasă. Pe brânză, puneți untul rămas tăiat fin și întoarceți vasul la cuptor.

Puneți brânza

Reduceți căldura la 175-180 de grade și coaceți cartofii cu cremă și brânză în cuptor până când cartofii sunt moi, ceea ce este verificat pur și simplu printr-o furculiță sau cuțit. Dacă în cuptorul dvs. vasele tind să ardă de sus, atunci pentru timpul de gătire de bază, acoperiți forma cu folie sau coaceți sub capac.

Cartofi cu cremă și brânză în cuptor

Cartofi cu cremă și brânză, coapte în cuptor, gata să servească pe masă.

Fotografie de cartofi cu smântână și brânză în cuptor

Stratul superior al cartofilor este obținut cu o crustă a brânzei apetisantă, iar cartofii rămași – moi, impregnați cu cremă și brânză …

O rețetă pentru cartofi cu cremă și brânză în cuptor

Bon apetit!

Добавить комментарий

*

23 + = 24