Cake met zwarte bessen

Zeer smakelijke en lichte zomercake. De combinatie van een delicaat koekje met yoghurt-, room- en gelaagde bessen met bessen van zwarte bessen.

De ingrediënten

Voor koekje:

Tarwemeel – 140 g

Cacao – 10 g

Frisdrank – 0,5 tl.

Suiker – 140 g

Zout – snuifje

Ei – 1 st.

Boter – 35 g

Plantaardige olie – 2 el.

Natuurlijke yoghurt – 115 g

Azijn 9% – 0,5 eetl.

Voor een romige laag:

Crème 33% – 500 g

Suiker – 120 g

Gelatine – 15 g

Water – 60 ml

Voor impregnatie:

Siroop of sap – 50 ml

Voor decoratie:

Zwarte bes – 300 g

Jelly Ready – 1 pakket (80 g)

  • 261 kCal
  • 3 uur

Kookproces

Elk jaar op mijn verjaardag kook ik een cake met bessen, maar ik weet nooit van tevoren met welke. Aan de ene kant in deze periode veel verschillende bessen, maar aan de andere kant is het niet altijd mogelijk om te kopen wat je wilt. Hier en dit jaar dus: oorspronkelijk een cake met frambozen gepland, maar vanwege het kille weer was het niet mogelijk om het nodige aantal bessen voor een cake te verzamelen. Ik ging naar de markt, zag een zwarte bes, kocht hem en besloot er een taart mee te maken. Een paar jaar geleden heb ik een cake gekookt met twee soorten krenten, en toen vond hij alles heel erg lekker, dus ik twijfelde niet aan de smaak van de cake.

Cake met zwarte bessen is licht: een delicaat koekje, geïmpregneerd met aalbessen sap met likeur, romige laag en gelei met krenten – gewoon een hemels genot!

Foto van cake met zwarte bes

Maak de nodige producten uit de lijst klaar voor de taart.

Ingrediënten voor cake met zwarte bessen

Laten we beginnen met de cake met koekje. Onlangs trok ik me terug uit de klassiekers en begon ik een koekje te bereiden met yoghurt. Meng in een kom de droge ingrediënten: zeef de bloem met cacao, voeg zout, suiker en soda toe.

Meng droge ingrediënten

Smelt de boter in de pollepel, koel af, voeg plantaardige olie, yoghurt en ei eraan toe. Roer grondig.

Combineer boter, yoghurt en eieren

Vloeibare ingrediënten in delen toevoegen aan het droge mengsel, roeren met een lepel.

Combineer droge en vloeibare mengsels

Roer het deeg tot een gladde massa.

Roer het deeg

Voeg aan het einde azijn toe aan het deeg.

Kant en klaar deeg

De onderkant van de mal wordt met perkament gelegd en giet het deeg eruit. Mijn vorm heeft een diameter van 22 cm, maar in dit geval kun je 24-25 cm nemen.

Giet het deeg in de vorm

Oven om op te warmen tot 180 graden en bak een koekje 40 minuten, tot een droge match. Als u op drukt, moet het koekje springen.

Bak de biscuit

Biscuit koel op het rooster, draai de vorm van de bodem naar boven.

Koel het koekje

Vervolgens moet het koekje worden doorweekt. Elke siroop, compote of sap zal doen. Ik heb een vloeibare massa zwarte bessen, ingewreven met suiker, waaraan ik een beetje bessenlikeur heb toegevoegd. Ik heb het koekje niet gehaald.

Geniet van biscuitsiroop

Dan besmeert het koekje met een dikkere laag bessen met suiker.

Smeer de biscuit met suiker

Gelatine giet 60 ml koud gekookt water en laat 15 minuten staan. Los dan op in een waterbad en laat afkoelen. In de kom van de maaidorser, klop de room met suiker tot het dik is. Stop de maaidorser niet, voer de gelatineuze massa in.

Versla de room met suiker en gelatine

Giet het romige mengsel op het koekje en doe het in de koelkast om te bevriezen. Mijn gewicht bevroor een uur.

Giet de room over de biscuit

Om de bovenste laag te vullen, kunt u kant-en-klare jelly gebruiken of een geconcentreerde compote koken. Ik gebruikte kant en klare gelei, omdat er weinig bessen waren. Stapel gelei op te lossen in een glas warm water, voorzichtig roeren en afkoelen.

Bereid de gelei-oplossing voor

De bes moet worden gewassen en gedroogd, de antennes worden bijgesneden aan de toppen van de bessen. Leg de bessen op de romige laag.

Doe de gelei bessen op

Gekoelde gelei in de koelkast, zodat het een beetje gegrepen wordt, anders kan het gewoon door de vorm lekken en niet alleen de cake, maar ook de koelkast bederven. Begonnen met het verharden van de gelei giet op de bessen, is het beter met de hulp van een eetlepel, zodat het gehele oppervlak gelijkmatig wordt bedekt.

Giet de gelei bessen

Verwijder de cake met zwarte bessen in de koelkast tot het volledig is gestold. Voor het serveren, loop langs de rand van het formulier met een scherp mes, verwijder de ring en verplaats het koekje voorzichtig naar de plaat. Serveer de taart onmiddellijk op de tafel.

Cake met zwarte bessen

Cakerecept met zwarte bes

Eet smakelijk!

Добавить комментарий

*

− 5 = 1