Datum taart

Heerlijk smakelijke cake met dadels wordt bereid met de meest betaalbare producten, zeer delicaat, sappig en tegelijkertijd verrassend luchtig.

De ingrediënten

Datums zonder pits – 300 g

Tarwemeel – 2 kopjes

Suiker – 3/4 kop

Boter – 100 g

Ei van kip – 1 st.

Bakpoeder – 1 theelepeltje

Frisdrank – 1 theelepel.

Zout – snuifje

cream:

Zure room 200 g

Citroenjam – 150 g

Suiker – 1 eetl.

Noten – naar smaak

  • 311 kCal
  • 50 minuten
  • 10 minuten

Kookproces

Het blijkt hoe geweldig het is als je met de eenvoudigste en bekendste producten een heerlijk smakelijke cake kunt bakken, heel sappig, met een bijna natte kruim en tegelijkertijd heerlijk licht, met een fluwelen textuur, een aangename afdronk. De taarten zelf zijn al zelfvoorzienend en kunnen worden geserveerd voor thee of koffie, maar de crème zal de smaak verder verbeteren. Tot op heden is de cake geschikt voor bijna elke crème, het is perfect te combineren met confiture, jam, zure room en ook met noten.

Laten we beginnen. Bereid de ingrediënten voor, alle producten moeten op kamertemperatuur zijn, dus van tevoren uit de koelkast om alles wat je nodig hebt te krijgen.

Ingrediënten voor de datacake

Verwijder vanaf de datums eerst de botten.

Verwijder de datums van de datums

Finiki fijn gehakt, in een kop doen, 1 kop kokend water met de toevoeging van soda gieten, afdekken en 20 minuten laten staan. Leg de dadels vervolgens op een zeef en laat deze uitlekken.

Giet de dadels in met kokend water

Boter, enigszins verwarmd in de magnetron, letterlijk 10 seconden, het is genoeg om de consistentie van zure room te bereiken.

Smelt boter

Voeg toe aan de opgeloste oliesuiker en klop met een mixer. Stop niet met kloppen, voeg het ei toe, blijf kloppen tot een pluizige homogene massa.

Klop de boter met ei en suiker

Om een ​​biscuit schitterend te laten zijn, moet het meel door een zeef worden gezeefd, gemengd met een bakpoeder. Voeg de bereide dadels en het oliemengsel toe aan de bloem, meng grondig. De resulterende massa wordt verdeeld in 2 gelijke delen, bak elk deel afzonderlijk, er moeten twee cakes zijn.

Roer het deeg

Vorm een ​​diameter van 18 cm om te bedekken met culinair papier, vet in met boter en bestrooi met meel of mango, overtollige shake.

Bedek het formulier met perkament

Bak cakes in een goed-verwarmde oven op 180 graden gedurende 20-25 minuten, rekening houdend met de eigenaardigheden van uw oven. Bereidheid van een koekje om te controleren op een droge tandenstoker, het moet noodzakelijkerwijs droog uit de taart komen. Klaar koekje om op het rooster te koelen.

Bak cake

Snijd met de uiteindelijke cake de bovenkant voorzichtig af met een mes. Op de snede kun je zien hoe prachtig het koekje was.

Snijd de bovenkant van de cake

Snijd de bovenkant van de gebroken in stukjes en lichtjes droog in de oven.

Snijd de cake in plakjes

Pons vervolgens de mixer in een kruimel, die nodig is om de cake te maken.

Plet de korst in kruimels

Het blijft om de taart te verzamelen. Smeer de eerste laag met citroenjam.

Smeer de cake met jam

Top de tweede cake en breng zure room aan.

Zet zure room

Zure room is heel eenvoudig bereid: zure room, bij voorkeur vettig, kloppend met suiker, de zoetheid van de room om zich aan te passen aan uw smaak.

Roer de zure room met suiker erdoor

Vanaf de bovenkant van de taart giet je gelijkmatig biscuitkruimels en gemalen noten in of decoreer je, inclusief je creatieve verbeelding.

Strooi de cake met kruimels en noten

Zeer smakelijk, sappig, zacht!

Het recept van de datacake

Met een kopje geurige koffie is het buitengewoon lekker!

Foto van de datacake

De meest delicate cake!

Klaar date cake

Datum taart

Добавить комментарий

*

65 − 57 =