Piling paradižnik “Prsti lizati” za zimo

Soljeni paradižnik “Prsti lizati” – zelo sočno kos za zimo. Odrezali bomo paradižnike, povezali se bomo z začimbami in marinado. In vse je pripravljeno!

Sestavine

Na 4 litrske pločevinke:

Paradižnik – 2 kg

Čebula – 4 kos.

Česen – 8 zobčkov

Peteršilj – po okusu

Carnation – 12 kosov.

Črn poper grah – 40 kosov

Bay list – 4 kosov

Rastlinsko olje – 4 žlice.

Voda – 2 l

Sladkor – 6 žlic.

Sol – 2 tbsp.

Kis 9% – 4 žlice.

Paradižnik na polovici, dajte v kozarec skupaj s česnom, čebulo in začimbe, napolnite marinado in pripravite!

  • 39 kCal
  • 1 h 30 min.

Postopek kuhanja

Poletje, na žalost, prihaja do konca. Toda lahko s svojimi svetlimi trenutki ujamete skupaj z luknjami za zimo! Kot opomin na vročo in sončno pore bodo nam pozimi zadovoljni. In mimogrede, nasveti: skriti kozarec z zimskimi praznimi deli dlje in globlje, na splošno pozabite na njih, tako da pozimi, v najbolj neugodnih vremenskih razmerah, se spomnite in reagirate na poletje!

Danes se bomo lotili soljenja paradižnika “Lizali boste prste” za zimo. Da bi to naredili, vzemimo paradižnike majhne velikosti in po možnosti trdno sorto. Uporabljam ti “dulki” za luženje in izberite tiste, ki so močnejši. Potrebovali boste tudi čebulo in česen. Kot začimba bom uporabila kombinacijo črnega popra, klinčkov, lovorjev listov, peteršilja in rastlinskega olja. Vse te komponente so okusili, prinesel sem le njihov približen znesek. Za marinado sem vzel 2 litra vode, sladkorja in soli. To je bilo dovolj za 4-litrske pločevinke in celo malo levo. Po želji uporabite kis, če dvomite, da je konzervirano hrano lahko pustite dlje časa. Dodam jo na koncu kuhanja na žlici za vsak slučaj.

Torej, začnimo kuhati!

Sestavine za luženje paradižnika

Najprej steriliziramo pločevinke 2-3 minute. Na suho čisto brisačo prenesite navzdol in se ohladimo. Potem začnemo pripraviti marinado. V loncu nalijte vodo, prelijte sol in sladkor, počakajte, dokler se tekočina ne vre.

Sterilizirajte kozarec

Čebulo, razrezane v debele obroče, jih ločite drug od drugega.

Izrežite čebulo

Česen je sesekljan velik.

Odrežite česen

Začeli smo oblikovati praznine. Na dnu pločevin postavite peteršilj, črni poper, nageljnove žbice, lovorjev list ter česen in malo čebule. Zalijemo na žlico rastlinskega olja.

V kozarec položite čebulo, česen in zelenjavo

Paradižnik se na polovici razreza in dovaja kozarec, izmenično s čebulo in peteršiljem.

Paradižnik narežite na pol

Bolje je, da položite koščke navzdol, tako da bo bolj všeč. Paradižnik postavimo na vrat. Iz teh sestavin sem dobil 4 popolnoma napolnjene pločevinske pločevinkke in nobene sestavine niso ostale nepotrebne.

V paradižnik s čebulo in zelenjavo položite pločevinko

Naša marinada že dolgo vre, odstranimo jo iz vročine in napolnimo paradižnik tako, da ostane prostor za vrat vratu. Marinade ni potrebno zaliti v vreli obliki, dovolj je, da se ohladi in ohladi rahlo.

Nalijte marinado

Na dnu vode iz lonca smo postavili krpo in na vrhu postavili pločevinke. Takoj, ko vrela voda, sterilizirajte 15 minut. Potem izklopite ogenj, prelijte v kis in po potrebi dopolnite marinado. Pokrijte pokrove (predhodno tudi sterilizirani v vreli vodi), malo za twist, da ne bi se spali in vzemite iz ponve.

Sterilizirajte pločevinke s paradižniki

Zdaj zategnite pokrove in obrnite kozarce na popolnoma hlajenje. Shranimo soljeni paradižnik »Prsti lizat« do zime v temnem, hladnem prostoru. Po odprtju – v hladilniku.

Fotografija paritvenih paradižnikov

Piling paradižnik “Prsti lizati” za zimo je popolna! Bon appetit!

Recept za luženje paradižnika

Добавить комментарий

*

+ 10 = 12