Compote din gutui pentru iarnă fără sterilizare

Cea mai aromatică băutură conservată pentru iarnă este un compot din gutui pregătit pentru iarnă fără sterilizare.

Ingredientele

Pentru o capacitate de 2 litri:

Aiva – 3 buc.

Zahăr – 120 g

Acid citric – 0,5 tsp. fără vârf

Apă – 1700 ml

  • 79 kCal
  • 25 min.

Procesul de gătit

Cred că cel mai parfumat compot din conserve este un compot din gutui fără sterilizare! Chiar și atunci când deschideți cutia, aroma băuturii intră imediat într-un fel de hipnoză magică și doriți să o beți direct din recipient.

În acest an, pământul nostru a fost norocos – gutui a fost în vrac, așa că a fost înghețat și gemul fiert și până când a venit rândul compotului. Vă sugerez un mod rapid de a închide compotul de la gutui pentru iarnă fără sterilizare – felii de fructe sunt aburit timp de aproximativ 15 minute și apoi sunt reumplută cu siropul fiert. Datorită faptului că acidul citric este adăugat la prepararea băuturii, devine transparent și incredibil de gustos!

Ingrediente pentru compotul de gutui pentru iarna fara sterilizare

Pe sobă, puneți o tavă cu 2 litri de apă, acid citric și fierbeți conținutul. Trebuie să spălăm întotdeauna salcia cu un burete în apă pentru a îndepărta un strat de fructe înfricoșător – îndepărtează praful și murdăria, protejând fătul însuși. Apoi tăiem fructele în sferturi și scoatem toate blocurile de semințe, din nou vom clăti. Vom tăia sferturile cu felii direct în borcan și imediat vom umple cu apă clocotită, înlocuind un cuțit sau punând borcanul pe suport astfel încât să nu explodeze. Acoperiți borcanul cu un capac și abur timp de aproximativ 15 minute.

Se toarnă gutuița cu apă clocotită

Apoi se toarna zaharul in tigaie, putem adauga cateva scortisoare de scortisoara pentru un gust mai mare. Schimbați capacul de pe recipient și turnați lichidul din nou în tava. Se fierbe din nou și se scot bastonul de scorțișoară.

Puneți zahăr și scorțișoară într-o cratiță

Umpleți siropul de fierbere într-un borcan cu fructe tăiate și imediat acoperit cu un capac fierbinte de staniu. Vom întoarce cheia pentru conservare și vom verifica scurgeri, întorcându-ne cu capul în jos peste chiuvetă.

Se toarnă siropul de gutui

Lăsați recipientele cu băutura să se răcească la temperatura camerei. Compote din gutui fără sterilizare pentru iarna este gata. Acum îl puteți transfera în cămară sau în subsol.

Rotiți capacul cu un capac

Dar nu uitați să vă lăsați un mic compot de gutui pentru un eșantion – cu ea sunt mult mai delicioase orice produse de patiserie, cookie-uri sau deserturi!

Reteta de compot din gutui pentru iarna fara sterilizare

Plăcut pentru tine!

Fotografie de compot din gutui pentru iarnă fără sterilizare

Добавить комментарий

*

6 + 4 =