Jus epal tanpa gula untuk musim sejuk

Dalam segelas minuman yang indah mengandungi banyak bahan yang kami perlukan, itulah sebabnya jus epal adalah salah satu minuman yang paling disukai.

Bahan-bahannya

Epal – 3 kg atau berapa banyak

  • 42 kCal
  • 1 jam

Proses memasak

Apple jus tahun ini saya lakukan untuk kali ketiga. Kali pertama saya lakukan jus dari epal melalui akhbar (memandu ke biasa), kali kedua saya lakukan jus epal dengan anggur, tetapi kini yang akan lakukan, untuk kali ketiga, jus dalam botol daripada yogurt kanak-kanak “Yagotinskiy”. Saya suka untuk membuat jus di dalam botol 200 ml.

Sebulan yang lalu saya memenuhi mereka dengan jus epal anggur, tetapi cucu saya telah minum jus, yang bermaksud bahawa pembungkusan adalah bebas lagi untuk mengisi. botol tersebut adalah mudah kerana musim ini mereka boleh diisi beberapa kali, dan dalam kes epal daripada “masa” boleh tak terhingga banyaknya, kerana epal disimpan sepanjang musim sejuk, dan pada masa mana-mana satu boleh memerah jus.

Kotak botol saya diarahkan melalui Internet, dan penutup yang sama boleh digunakan beberapa kali. Botol sebegini sangat mudah untuk dibawa dengan berjalan-jalan atau di jalan raya, ringkasnya, apabila terdapat sebuah bekas, maka ia tidak sepatutnya kosong.

Untuk memasak jus epal tanpa gula untuk musim sejuk, kami hanya memerlukan epal, tetapi mereka mestilah manis. Hari ini saya membuat jus dari epal jenama “Pendek-Potong”.

Epal

Kami akan membasuh epal. Kencangkan jus kami melalui juicer. Pendek – epal ini adalah besar, jadi terlebih dahulu kami akan menyediakan epal – dipotong menjadi 4 bahagian. Keluarkan teras dan ekor.

Kupas dan potong epal

Melalui jus pemerah jus dari epal. Daripada tiga kilogram epal yang diproses (tanpa inti), saya mendapat setengah liter jus.

Sapu jus epal

Dari atas, kami mendapat busa, ia perlu dikeluarkan.

Buang busa

Kami tuangkan jus ke dalam periuk enamel dan letakkan di atas api. Kami membawa kepada suhu 90 darjah dan mematikan. Jangan rebus untuk menyelamatkan lebih banyak vitamin. Sekiranya boleh, kita keluarkan busa.

Untuk memanaskan jus

Botol atau bekas lain mendidih ke atas stim, tudung terlalu direbus, diisi dengan jus panas tanpa buih dan segera dimeterai dengan penutup.

Tuang jus ke dalam tin

Kami mengulanginya.

Jus epal yang siap tanpa gula untuk musim sejuk

Jus epal tanpa gula untuk musim sejuk sudah siap. Anda boleh menyimpannya dalam keadaan bilik biasa.

Jus epal tanpa gula untuk musim sejuk

Hentikan menghilangkan rasa haus, nikmati vitamin dan jenuh dengan bahan yang berguna.

Resipi untuk jus epal tanpa gula untuk musim sejuk

Dalam satu gelas minuman yang indah mengandungi banyak bahan yang kita perlukan, itulah sebabnya jus epal adalah salah satu minuman yang paling disukai.

Gambar jus epal tanpa gula untuk musim sejuk

Добавить комментарий

*

25 − 15 =