Mousse de zmeură

Mousse de zmeură – un desert răcoritor, potrivit doar pentru o vară plină de sentimente, mai ales în sezonul de strângere a zmeelor ​​coapte.

Ingredientele

Proteine ​​de pui – 2 buc.

Zmeură – 300 g

Zahăr – 2 linguri.

Gelatină – 5 g

Apă caldă – 50 ml

  • 108 kCal
  • 1 oră

Procesul de gătit

Mousse de zmeura este un desert ideal aerian, cu aromă de zmeură parfumată. Este ușor de creat – literalmente într-o chestiune de minute. Pregătiți o delicatesă poate chiar un incepator culinar.

Atunci când creați o mousse de zmeură, puteți utiliza atât zmeura proaspătă, cât și cea congelată. Dacă doriți, puteți adăuga menta proaspătă, zahăr pudră în loc de zahăr granulat și agar-agar în loc de gelatină. Proteinele de pui sunt de preferință biciuite pe o baie de apă, mai ales dacă faci un desert pentru copii. Dar puteți să le bateți pur și simplu în castronul unui procesor de mâncare cu sare, dacă sunteți siguri de calitatea ouălor (eu am – ouă de păsări de curte).

Apropo, pe exemplul acestei rețete puteți crea o spumă de căpșuni, mure, mousse de cătină etc. – nu vă limitați imaginația în timpul sezonului de recoltare a diferitelor fructe de padure.

Ingrediente pentru spuma de zmeura

Zmeura clătește în apă, scoateți cozile de la ei și puneți-le într-o cratiță sau într-o oală mică. Ajunge cu zahărul granulat, așezat pe aragaz, aproximativ 5-7 minute, astfel încât sucul să fie extras din fructe de padure.

Se toarna zaharul la zmeura

În apă fierbinte, înmuiați gelatina și agitați-o ușor. Lăsați timp de 5 minute, lăsându-l să se umfle, și agitați din nou.

Drojdii diluați în apă

Ștergeți piureul de zmeură fierbinte printr-un filtru, înlăturând tortul – nu mai apare în rețetă, îl puteți îndepărta. Într-un pudră de zmeură fierbinte se toarnă apă cu gelatină dizolvată în el, se amestecă și se scoate în frig timp de 10-20 de minute. Deoarece îl veți adăuga la proteinele biciuite, trebuie să fie răcit!

Ștergeți piure de zmeură printr-o sită

Se toarnă în castron de proteine ​​combinate de pui, spargerea ouălor și împărțirea lor. Utilizați gălbenușurile în alte rețete. Curățați albi cu un vârf de sare până la vârfuri. Aceasta va dura aproximativ 3-4 minute – încercați să nu le întrerupeți, astfel încât spuma să nu se opaleze.

Beat proteinele

Se toarnă piure de zmeură în veverițe și se amestecă din nou timp de aproximativ 3-4 minute.

Se toarnă piure de zmeură

Răspândiți moussardul bătătorit în vase și puneți-le în frig timp de aproximativ 20-30 de minute. De data aceasta destul de suficient pentru a mousse de zmeura rigid.

Răspândiți mousse pe kremankam

Atunci când serviți deserta desertul cu fructe de zmeură, îl puteți stropi cu scorțișoară.

Rețetă pentru spumă de zmeură

Plăcut pentru tine!

Fotografia unei spumă de zmeură

Добавить комментарий

*

6 + = 14