Bessenmousse

Wij bereiden mousse op gelatine van bevroren of verse bessen – een eenvoudig, geurig en smakelijk dessert met vier ingrediënten.

De ingrediënten

Bevroren bessen / vers – 250 g

Onmiddellijke gelatine – 15 g (3 theelepel)

Suiker – 4-5 eetlepels (naar smaak)

Water – 100 ml

Vanillesuiker – 10 g (optioneel)

  • 94 kCal
  • 25 minuten
  • 2 uur

Kookproces

Bessenmousse is een nuttig en smakelijk, caloriearm dessert, dat door het hele gezin wordt gegeten en geen problemen veroorzaakt in de keuken. Bereid met de toevoeging van gelatine, verse of bevroren bessen, mousse heeft een rijke natuurlijke bessensmaak en -aroma, het ziet er helder en kleurrijk uit.

Door zijn aard is bessenmousse op gelatine zeer dicht bij gelei. Mousse is ook extreem eenvoudig te bereiden en bestaat uit vier basiscomponenten. Het verschil tussen deze twee desserts is de bereidingswijze zelf. Als we de gelei-componenten mengen, laten we ze gewoon staan ​​om te stollen, en vervolgens voor de bereiding van mousse, zullen we voorlopig dezelfde componenten vergeten voordat de staat van het schuimende schuim. Het kloppen van een mengsel van bessen en gelatine met een mixer maakt het mogelijk om het dessert een luchtig, licht, als een wolk, poreuze textuur en een zeer verrukkelijke smaak te geven. Het lijkt een kleine verandering, maar het blijkt een nieuw, ongewoon dessert te zijn! Probeer het!

Foto van bessemousse met gelatine

Voor de bereiding van bessenmousse met gelatine heb je dergelijke componenten nodig.

Ingrediënten voor bessenmousse met gelatine

Ontdooi bevroren bessen of was, droog en schaaf verse, scheidende stengels en bladeren. Dit recept maakt gebruik van een mengsel van bevroren bessen van rode en zwarte bessen, met de toevoeging van een paar snufjes frambozen en bramen.

Ontdooi de bessen

Los de gelatine op in heet water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Week gelatine in water

Vermaal de bessen tot een puree (met een stamper of staafmixer). Veeg vervolgens de aardappelpuree door een zeef en scheid de botten en grote stukken korst.

Veeg de bessen door een zeef

De resulterende bessenmassa wordt in een diepe container geplaatst. Voeg vanille en suiker toe en klop 3-4 minuten tot de suiker oplost.

Giet suiker

Blijf het mengsel verslaan en giet gesmolten gelatine in een dun straaltje.

Giet gelatine in bessen

Klop het mengsel nog 10-12 minuten op, tot het volume verdubbelt en oplicht.

Klop het bessenmengsel

Verdeel de massa over kremankam of glazen en laat hem volledig afkoelen, gedurende 3-4 uur in de koelkast. Als je afkoelt, zal het dessert bevriezen, maar zal het zijn pracht en luchtstructuur behouden.

Verspreid de mousse op kremankam

Bessenmousse is klaar. Bewaar het dessert in de koelkast en serveer gekoeld.

Het recept voor bessenmousse met gelatine

Bessenmousse

Добавить комментарий

*

7 + 1 =