Franse meringue

Franse merengue is een van de eenvoudigste en meest basale soorten merengue.

De ingrediënten

Ei (eiwit) – 1 stuk.

Suiker – 55 g

  • 278 kCal
  • 15 minuten

Kookproces

Merenga is een dessert van Franse klassiekers. Het kan bestaan ​​als een onafhankelijk dessert, als basis voor taarten en gebak, maar ook als een heerlijke toevoeging van cupcakes, muffins en cakes. De Franse meringue is het meest eenvoudige en pretentieloze. Het is heel gemakkelijk te bereiden, maar snel bezinkt, dus het is nodig om het voor gebruik klaar te maken.

Het recept voor de Franse meringue

Bereid de noodzakelijke ingrediënten voor.

Ingrediënten voor Franse meringue

In een schone, droge container giet je het eiwit in en begin je het met een mixer op lage snelheid te kloppen, waarbij je geleidelijk de snelheid verhoogt.

Versla de eiwitten

Blijf het eiwit verslaan tot het weelderig en luchtig is. Het duurt 5-6 minuten.

Versla de eiwitten met suiker

Zonder het werk van de mixer te stoppen, voeg je suiker toe en blijf je op hoge snelheid kloppen tot de suiker volledig oplost en tot de meringue dicht is. Dit duurt nog ~ 10 minuten.

Versla proteïne met suikermixer

Afgewerkt Frans meringue – dik, dicht, heeft een glanzende kleur en houdt de vorm perfect. Als de massa enigszins wordt verschoven wanneer de container met opgeklopte blanken wordt gedraaid, moet deze worden doorgeklopt.

Afgelopen meringue

Aangezien het eiwit niet wordt onderworpen aan een warmtebehandeling, is het nog steeds beter om dit schuimgebakje in de oven te drogen, bijvoorbeeld door een meringue te bereiden. Om dit te doen, kun je merengu in een spuitzak doen en de meringue op een bakplaat leggen. Droog 1-1,5 uur in de oven op een temperatuur van 100 graden. Beze moet droog en licht zijn.

Franse meringue

Eet smakelijk. Kook met liefde.

Foto van de Franse meringue

Franse meringue

Добавить комментарий

*

73 − = 72