Panacota met agar-agar

Panakota (Panna Cotta) met agar-agar is smakelijk en interessant, hoewel geen klassieke versie van dit beroemde Italiaanse dessert.

De ingrediënten

Crème – 500 ml

Agar-agar – 1 pakket (10 g), berekend voor 500 ml vloeistof

Suikerzand – 4 el.

Zetmeel – 1 eetl.

Bessen – voor serveren

  • 175 kCal
  • 3 uur en 30 minuten.

Kookproces

Ik weet niet meer waar en wanneer kocht agar-agar, geniet ervan genieten, indien hij dat nodig acht, en plotseling ten slotte merkte op een dag dat de pakketten hebben recepten die je kunt doen met dit product. Ik was geïnteresseerd in Panakota met agar-agar …

Ik verontschuldig mij bij de verlichte koks: Ja, ik begrijp dat het is – niet een klassieke en eeuwenoude kat Pan is op gelatine (o-kay, heel primordiale – op vis lijm), maar het was hier nieuwsgierig om te proberen, zo blijkt panna cotta met agar-agar, als de fabrikant vriendelijk een recept heeft bijgevoegd. Ik deel het resultaat.

Een voordeel met één waarde van de technologie – er is geen risico op oververhitting, zoals gelatine. Min – als het op gelatine is gedaan, dan ben ik meer precies geland en het afgewerkte product ziet er gladder uit dan met agar-agar. Als we dat echter doen in glazen en niet in mallen, zal deze functie zeker niet merkbaar zijn. In vergelijking met gelatine heeft het agarrecept een hogere dichtheid, maar zonder te lijken alsof het een dichte pudding is.

Ingrediënten voor panakaty met agar-agar

Agar-agar, suiker en zetmeel vermalen met een kleine hoeveelheid koude room, zodat de droge componenten gelijkmatig in de vloeistof worden gedispergeerd.

Giet de overgebleven room, meng, breng aan de kook op matig vuur, af en toe roeren, en kook gedurende 3 minuten, blijf interfereren. In dit stadium krijgt de crème een karakteristieke crème kleur en consistentie.

Meng alle ingrediënten in een pan

Mallen worden koud water gegoten en giet pan kat erin.

Panacot in mallen uitgieten

We geven panacot met agar-agar om te bevriezen (3-5 uur, afhankelijk van de grootte van het formulier, kunt u zelfs bij kamertemperatuur). Voordat u gaat planten, scheidt u de randen van het product van de randen van de vorm met een mes, tandenstoker of spies voor shish kebab. Siliconen mallen zijn voldoende om geplet te worden zodat ze met stelten lopen, meestal zijn daar de randen zelf goed gescheiden, zonder hulpstukken.

Laat panaceezuur bevriezen

We plaatsen een bord op de mal met de panacotta los, drukken de mal ertegenaan en draaien hem om.

Leg op een bord met een panacot-plaat

In de meeste gevallen wordt de kattenkat geserveerd met zoete siroop of saus. Maar voor mij is het een bijzonder genoegen om het te eten met zure verse bessen. Niemand verbiedt u echter om zowel een siroop als bessen te nemen!

Panacota met agar-agar

Eet smakelijk!

Foto van panacee met agar-agar

Help jezelf!

Panakota-recepten met agar-agar

Добавить комментарий

*

31 + = 38