Пржени кромпир у микроталасној пећници

Поховани кромпир у микроваловном кухару са минимумом уља – само једну жлицу за 500 грама!

Састојци

Кромпир – 500 г

Биљно уље – 1 тбсп.

Сол и биљке – по укусу

  • 92 кЦал
  • 20 мин.

Процес кувања

Пржени кромпир у микроталасној пећници се наравно не примјењује као у понвице, али исто тако, знате, има право на постојање! Његов велики плус – за топлотну обраду у микроталасној пећници захтева апсолутни минимум масти (биљно уље): само 1 жлица на 500 грама.

Имао сам мишљење да се у микроваловном кромпиру добија, де, замрзнут или печен. Па, погледајте фотографије, они су прилично велики – како то изгледа као замрзнут кромпири? У унутрашњости, кромпир ће бити мекан, али пржена коријена ће у принципу бити и стварна. Само у ту сврху неопходно је жртвовати једноставност припреме, тј. након минималне спремности, посуду треба држати под контролом и мешати. Укупно време кошта 20 минута: 5 минута – припрема; 10 минута – у микроталасној пећници без надзора; и још негде 5 минута – да проверите да кромпир не почиње да гори.

Састојци за пржени кромпир у микроталасној пећници

Лупимо кромпири и исећи их.

Прекини кромпир

Додавамо уље и сол, суве зачине, ако их користимо, и све мешамо, тако да уље једнако покрива кромпир.

Слани кромпир

Кромпир стављамо у посуђе за микровалну, која је заиста покривена поклопцем. Овде је потребан поклопац – кромпир је прилично прскање током пржења. Фрите кромпир у микроталасној пећници максималне снаге (имам 800 вата) 10 минута. Ово је минимум, до овог тренутка кромпир достигне минималну спремност – требало би да буде већ мекан, али ипак без кора. Па, плус или минус у минуту, кромпири су и даље различити – и сорте и услови складиштења. У сваком случају, након прве фазе кувања комада кромпира добро су одвојене једни од других, они се стварно могу мешати.

Покријте плочу са поклопцем од кромпира

После мијешања, почињемо да доведемо кромпир до степена пржености, што нас интересује. Ово је место где се кромпир брине и треба га водити – треба га проверавати сваке или двије минуте. За печење сам узео укупно 5 минута: 2, 2 и још 1.

Да пржимо кромпир

На крају кувања, већ је немогуће мешати кромпири – постаје превише мекан и крхка унутар, а благо излази с спољашње стране.

Као што видите, пржени кромпир у микроталасној пећници био је успјешан!

Поховани рецепт кромпира у микроталасној пећници

Бон аппетит!

Фотографија прженог кромпира у микроталасној пећници

Добавить комментарий

*

− 5 = 4