Sild med poteter i ovnen

Sild – mange favorittfisk, men oftere i en saltet versjon. Jeg foreslår å bake sild med poteter i ovnen, det er ikke mindre deilig!

Ingrediensene

Sild – 2 stk.

Poteter – 250 g

Vegetabilsk olje – 2 ss.

Salt – å smake

Grønn pepper – å smake

Sitronsaft – 2 ss.

Sitronskiver – 7-8 stk.

  • 139 kCal
  • 1 time

Kokeprosess

Tidligere spiste jeg en sild bare i en salt form, det meste som heller ikke er et tradisjonelt alternativ. Men i markedet, fra mai, selger vi fersk Don-sild, som er fanget i Don. Mange kjøper det og salt det hjemme, det er også stekt og bakt. Så jeg bestemte meg for å prøve og innså at det er veldig velsmakende!

Stekt det er veldig velsmakende med dill, viktigst, ikke angre på det, men sprut dem sterkt, nesten klar sild fremdeles i en panne. I bakt form er det ikke mindre bra, jeg bake det med poteter, som jeg kuttet i stykker og dryss med gress. Og siden jeg liker en ruddy skorpe, før jeg baker jeg bare lett stek det, og så bringer jeg det tilberedt i ovnen med poteter.

Når Don Herring sesongen starter, kjøper jeg den for fremtidig bruk og fryser den slik at den kan tilberedes når som helst på året. Jeg tror det på samme måte som du kan forberede og atlantisk sild, hvis du kjøper det friskt. I hvert fall anbefaler jeg deg å prøve denne parabolen. Bakt sild med poteter – en tallerken er billig, slik at du kan lage mat ofte hvis du liker fisk.

Så la oss forberede poteter, sild og krydder for våre retter.

Ingredienser for sild med poteter i ovnen

Siden jeg har frosset sild, tines jeg den, hvorpå den må renses, fjern gjellene, skyll under rennende vann og tørk. Hvis det er kaviar, forlater vi det også.

Rengjør fisken

Sild og saltet kaviar, pepper. Sprinket også med tørket timian, bare litt.

Salt og pepper

Potetknollene vaskes og kuttes i fire stykker. Når potetene er unge, kan det kokes med skallet. Legg potetene i en oppvask, salt, pepper, dryss den med timian og dryss med vegetabilsk olje. Send skjemaet til ovnen og bake potetene til halvt tilberedt.

Legg poteter i form

Som jeg sa ovenfor, baker jeg fisken bare litt – til utseendet på en knapt gylden skorpe – på en oppvarmet stekepanne med vegetabilsk olje. Også stek kaviar, bake det er ikke nødvendig, ellers blir det overdried.

Fry fisk

Klipp deretter sitronen i tynne skiver.

Skjær sitronen

Vi setter kjøttkropper av sild i form til en potet og vi sprer seg over en lemons lober.

Legg fisken og sitronen på poteter

Vi bake sild og poteter i ovnen ved 180 grader i 20 minutter, til fisken og potetene er klare.

Foto av sild med poteter i ovnen

Vi får silden med poteter fra ovnen og legger den på platen. Våre Don herder er mindre i størrelse enn Atlanterhavet, så vi tar en fisk trygt for en servering. Vi serverer med varme fra varmen på bordet, friske grønnsaker kreves! Bon appetitt!

Oppskrift på sild med poteter i ovnen

Добавить комментарий

*

− 7 = 3