Hominy în Moldova

Versiunea cea mai ideală și delicioasă de gătit hominygi în moldovenească – cu smântână și untură topită!

Ingredientele

Mazăre de porumb – 150 g

Apă rece – 300 ml

Smantana – 50-70 ml

Grăsime de porc – 50-70 g

Sare – la gust

Verdeață – pentru gust

  • 210 kCal
  • 25 min.

Procesul de gătit

Rețeta de a face hominych în moldovenească este insanely simplă – este o porumb obișnuit de porumb sudat la o anumită densitate. Mulți, lichide, și terci dens numit mamaliga, dar perfect gătită este considerat doar a doua opțiune – terci ar trebui să fie la fel de dens ca o bucată de pâine. De aceea “zgârieturile” (țăranii din Moldova) au numit a doua pâine hominych, deoarece nu și-au putut permite să cumpere făină de grâu.

Acum, mamaliga a devenit un fel de mâncare pentru restaurante, dar chiar și acolo nu se gătește adesea așa cum ar trebui să fie servită. Este considerat a fi terci de cele mai delicioase fierte cu smântână și untură topită, servit cu șuncă și ierburi – de la o astfel de sărbătoare nu ar fi refuzată, iar președintele Moldovei, pentru a aprecia gustul.

Acesta este vasul pe care îl vom crea astăzi, pregătindu-ne toate ingredientele necesare! Deci, să începem să gătim!

Ingrediente pentru omina din Moldova

Praful de porc proaspăt trebuie să fie spălat în apă și tăiat în cuburi mici împreună cu pielea. Pentru a încălzi într-un cazan sau o tigaie cu neaderent jos până biți rumenita, și apoi se extrage jumări cu o lingura cu fante pe un șervețel – au nevoie pentru a decora feluri de mâncare.

Îndreptați baconul

Să lăsăm grăsimea să se răcească puțin și să introducă smântână în ea, să o amestecăm. Dar amintiți-vă că grăsimea ar trebui răcită, altfel se va “trage” în direcții diferite!

Puneți smântână și amestecați

Făină de porumb umplută cu apă rece și amestecată. Este necesar să-l umpleți cu apă rece, astfel încât să nu se formeze bulgări. Turnând făina de porumb în apă clocotită, riscați să obțineți homine cu bucăți mari!

Se toarnă făina de porumb cu apă

Apoi, turnați făina umflată în cratiță, așezați recipientul pe gaz și amestecați-l timp de 10-15 minute până când cerealele trag grăsimea și se pregătesc.

Gatiti terciul

Terci fierte ne vom pune în cupe mici dacă ne pregătim pe porții. Dacă nu, apoi scoateți recipientul din foc și lăsați terciul să se răcească timp de aproximativ 10-15 minute, acoperind cratița sau cazanul cu un capac. Mamaliga se umflă chiar mai mult, devenind densă.

Finisat în Moldova

După aceasta, vom lua o porție de terci de ovăz pe o farfurie și o vom decora cu cracklings roșii și smântână cu verdeață. Dacă ați lăsat terci într-un cazan, apoi scoateți cerc mare Hominy moldovenesc din ea pe o farfurie și se taie cu un cutit uns în ulei sau fir cu ulei, așa cum au făcut păstorii moldoveni. Apropo, acest terci este potrivit orice sos: smantana, usturoi, la untură sau ulei vegetal, etc.

Fotografia hominei din Moldova

Și dacă mai serviți o salată de legume, atunci va fi o sărbătoare pentru întreaga lume!

Reteta lui Mamalyg în Moldova

Plăcut pentru tine, pentru că acum știi exact cum să gătești homine în Moldova!

Добавить комментарий

*

99 − 98 =