Aardappel-accordeon met kaas in de oven

De aardappel-accordeon met kaas is een eenvoudig, bevredigend, smakelijk en spectaculair gerecht dat je op vakantie en op doordeweekse dagen zal helpen.

De ingrediënten

Aardappelen – 8 stuks.

Kaas – 180-200 g

Boter – 30 g

Plantaardige olie – 4-5 eetlepels.

Knoflook – 2-4 tanden + 1-2 tenen voor saus

Provençaalse kruiden – naar smaak

Zout – naar smaak

Gemalen zwarte peper – naar smaak

Zure room – 200 g (optioneel)

Groene uien – 0,5 potloden (optioneel)

  • 228 kCal
  • 1 uur en 30 minuten

Kookproces

Vandaag wil ik een recept voor een eenvoudig, spectaculair en heel smakelijk gerecht van aardappelen met u delen. Maak een aardappel-accordeon met kaas in de oven. Een stevig, aromatisch en gemakkelijk te bereiden gerecht dat zowel als bijgerecht als als zelfstandig gerecht even goed kan worden geserveerd. Geïmpregneerd met boter, verpakt in snaren gesmolten kaas, geurend met het verleidelijke aroma van knoflook en pittige kruiden, zal deze heerlijke gebakken aardappel een sieraad van elke tafel worden en niemand onverschillig laten. Probeer het!

Het recept voor aardappel-accordeon met kaas in de oven

Bereid de ingrediënten op de lijst om aardappelgobo’s met kaas in de oven te bereiden.

Ingrediënten voor aardappel-accordeon met kaas in de oven

Was en droog aardappelen.

Was de aardappelen

Combineer fijngehakte teentjes knoflook, gedroogde kruiden, 1-2 snufje zout en gemalen zwarte peper. Meng alles goed en wrijf het mengsel in met een stamper of lepel. Gemengd met zout, laat stukjes knoflook het sap los, wordt het zachter en krijg je een zeer geurige, pittige pap.

Maal knoflook met zout en kruiden

Voeg dan 4-5 eetlepels plantaardige olie toe en meng alles weer goed.

Giet de olie erin

Plaats de aardappelknollen tussen twee eetlepels of houten stokjes en maak elke halve cent diepe sneden. Lepelarmen zullen u helpen de integriteit van de aardappel te behouden, omdat deze de beweging van het mesblad zal beperken.

Maak bezuinigingen op aardappelen

Snijd gekoelde boter met dunne borden en doe stukjes boter in elke tweede incisie in aardappelknollen.

Doe de boter in de aardappelen

Smeer het oppervlak van de knollen met voorbereide aromatische olie, waarbij je probeert te zorgen dat de pap van knoflook en gedroogde kruiden de spleten raken, niet gevuld met boter. Plantaardige olie zal een smakelijk gouden korst creëren op het oppervlak van de knollen. Boter, knoflook en kruiden zullen smaak en zachtheid aan de aardappelpulp toevoegen.

Wees niet bang om het te overdrijven met de hoeveelheid olie – tijdens het bakken van alle overtollige olie-afvoeren van de aardappelen naar de bodem van de ovenschaal. Slechts een klein deel zal worden opgenomen, wat nodig is om de aardappel zacht te laten zijn.

Smeer aardappelen met olie en kruiden

Doe de voorbereide aardappelen in een braadpan. Bedek het formulier met folie, plaats het in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak het 40-50 minuten, tot het zacht is. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen en de mogelijkheden van de oven.

De aardappelen kunnen worden getest door de knollen met een tandenstoker te ponsen. Als de tandenstoker gemakkelijk binnenkomt, kunt u doorgaan met de volgende stap.

Bedek het formulier met folie

Snijd de kaas in dunne plakjes en leg een stuk kaas in elke snee in de aardappelen.

Bestrooi de aardappelen met een snufje zout en gemalen zwarte peper en plaats nog eens 15-20 minuten in de oven, zodat de kaas smelt en lichtbruin wordt.

Leg de kaas in een aardappelspleet

Bereid ondertussen, indien gewenst, een saus voor aardappelen. Combineer de zure room, 1-2 fijngehakte teentjes knoflook en groene uien. Voeg een beetje zout, gemalen zwarte peper naar smaak toe en meng alles goed.

Combineer zure room met kruiden en knoflook

Gebakken aardappel-accordeon met kaas is klaar.

Foto van aardappel-accordeon met kaas in de oven

Serveer de aardappelen op de tafel, voeg een verfrissende romige saus toe. Eet smakelijk!

Aardappel-accordeon met kaas in de oven

Добавить комментарий

*

53 − 45 =