Bønner i sin egen juice for vinteren

Jeg håper at bønner høstet til vinteren i din egen juice vil være den samme pinnen for deg, så vel som for meg …

Ingrediensene

Hvite bønner – 1 kg

Salt 1,5 ss.

Vann – 5 liter

  • 51 kCal
  • 3 timer

Kokeprosess

Bønnsuppe i familien min er en av mine favoritt. Man oppfordrer deg alltid – du kan ikke lage det veldig raskt. Det er nødvendig på forhånd, helst fra natten, suge bønnene i vann, kok deretter i minst en time.

Det samme gjelder for alle slags salater med kokte bønner, vær sikker på å forberede bønnene på forhånd. Vi er fortsatt veldig glad i kokte bønner med grønnsaker, surkål, men problemet er det samme – det tar tid å lage mat bønner.

Du kan sikkert kjøpe bønner i sin egen juice i butikken, jeg noen ganger gjør, men i Europa denne blank eller annen grunn – ikke kommer billig.

Så jeg bestemte meg for at jeg vil høste bønner i sin egen juice for vinteren selv – i bønne modning sesongen, fordi det er da det er billigere. Og på exit 6 halvliters glass med 1 kg tørre bønner er veldig fornøyd, fordi de 6 retter kan tilberedes raskt uten å koke bønner.

For denne oppskriften trenger vi et minimum av produkter: bønner, salt og vann. Det er alt! Om ønskelig kan du bruke røde bønner.

Ingredienser til bønner i egen juice til vinteren

Det er bedre å starte prosessen med matlaging bønner i din egen juice fra kvelden.

Bønner sorteres ut fra rusk og husk og legges i en bolle. Fyll bønner med vann, vann skal være dobbelt så mye som bønner. Vi la bønnene hovne i en bolle med vann for natten.

VIKTIG: I bunnprosessen øker bønnene i størrelse, slik at bollen må tas mer.

Soak bønnene

Om morgenen drenerer vi vannet fra bønnene.

Tøm med vannbønner

Legg bønnene i en gryte og hell bønnene med fersk vann fra springen. Vi legger gryten i brann og kok bønnene i ca 60 minutter etter å ha kokt vannet over middels varme.

VIKTIG: bønner kan ikke saltes i begynnelsen av matlagingen, ellers vil det forbli “eik”, det vil ikke koke.

Legg bønnene i en vannkanne

Når halvparten av vannet strømmes i pannen med bønner koke, tilsett salt og bland bland bønner. Deretter kokes i ytterligere 20-30 minutter, til bønnene er klare.

Kok bønnene

Klar bønner overføres til steriliserte bokser.

Sett bønnene i boksene

Da distribuerer vi væsken der bønnene ble brygget, i alle krukkene.

Overfør væsken fra bønnen til boksene

Nå må vi sterilisere bokser med bønner. For dette formål, plassere dem i en panne, hvis bunn er belagt med duk, helles i en gryte med varmt vann for å dekke bredden av to tredjedeler, satt på brenndigelen og sterilisere bokser av bønner 15 minutter etter at kokende vann.

Steriliser bokser med bønner

Bønner i sin egen juice til vinteren er klare. Vi ruller bokser med lokk. Vi gir innholdet i boksene helt kule under et teppe og deretter oppbevare krukkene på bønner på et kjølig sted. Når bønnen kjøler, blir væsken i krukken til gelé. Lagrede bønner er veldig gode for 1 år minimum.

Bilde av bønner i sin egen juice for vinteren

Jeg håper at bønnene i din egen juice vil være den samme tangen for deg, så vel som for meg.

Oppskrift på bønner i din egen juice for vinteren

Добавить комментарий

*

− 2 = 3