Goreng Perancis dalam ketuhar tanpa minyak

Sekiranya anda mahu, dan makanan segera boleh menjadi tidak berbahaya. Nah, atau hampir tidak berbahaya … Kami memasak kentang goreng dalam oven tanpa minyak!

Bahan-bahannya

Kentang besar – 4 pcs.

Herba Provencal – 1 sudu besar.

Garam laut – 1 sudu besar.

  • 77 kCal
  • 45 min.

Proses memasak

Kentang goreng – semua makanan yang biasa, tinggi kalori, goreng. Semua orang tahu tentang “bahaya” untuk badan dan hanya unit yang berhenti. Seseorang makan setiap hari, dan seseorang terkadang melawat McDonald’s, memikirkan bahawa sebaik sahaja anda boleh. Saya cadangkan menyediakan kentang lazat, renyah, aromatik tanpa goreng, tanpa minyak sama sekali. Kentang boleh dibakar di dalam ketuhar dan ini mengekalkan semua ciri-cirinya yang berguna, dan rasa berlipat ganda dengan garam laut dan aroma herba kering.

Resipi kentang goreng dalam oven tanpa minyak

Sediakan bahan-bahan yang diperlukan untuk memasak kentang goreng dalam oven tanpa minyak.

Ramuan untuk kentang goreng dalam oven tanpa minyak

Untuk mendapatkan jerami panjang renyah, kentang lebih baik menggunakan yang besar.

Kupas kentang

Ia mesti dibersihkan dan dipotong menjadi plat dengan ketebalan kira-kira 5 mm. Dan mereka, pada gilirannya, adalah jerami dengan lebar kira-kira 5 mm. Suatu jerami yang pendek dan pendek yang tidak rata adalah lebih baik untuk memisahkan dan menggunakan dalam hidangan lain, contohnya dalam sup.

Potong kentang

Bilas ubi kentang dengan air sejuk dan basuh dengan teliti. Kemudian letakkan pada serbet tisu supaya ia menyerap air berlebihan dan jus kentang.

Letakkan kentang pada tuala

Kemudian masukkan dalam mangkuk yang dalam, musim dengan garam dan herba Provencal. Aduk dengan baik, setiap bahagian hendaklah dibalut dengan perisa.

Taburkan garam dan rempah

Bentuk untuk penaik adalah lebih baik menggunakan seramik, dengan dinding tebal, supaya kentang dimasak secara merata. Betulkan bahagian bawah dengan kertas pembakar. Letakkan dalam jerami kentang dalam satu lapisan, supaya setiap bahagian mempunyai ruang sendiri, tidak bersentuhan dengan kepingan lain.

Letakkan kentang dalam acuan

Tetapkan bentuk dengan kentang goreng masa depan tanpa minyak di dalam ketuhar, dipanaskan hingga 160 darjah, dan bakar selama 10 minit.

Bakar kentang di dalam ketuhar

Kemudian keluarkan acuan dari oven dan keluarkan kertas pembakar. Bentuk dengan kentang kembali ke ketuhar selama 20-30 minit lagi. Kentang secara berkala perlu kacau.

Keluarkan kentang dari kertas penaik

Bakar dalam kentang goreng tanpa minyak untuk dipasangkan segera.

Kentang goreng dalam oven tanpa minyak

Ia adalah aromatik, renyah, lembut dan digabungkan sepenuhnya dengan sos tomato pedas.

Foto goreng Perancis dalam ketuhar tanpa minyak

Selera makan. Masak dengan cinta.

Goreng Perancis dalam ketuhar tanpa minyak

Добавить комментарий

*

1 + 6 =