Kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar

Sangat lazat, lembut dan hangat kentang dengan krim masam dan bawang putih baik baik sebagai hidangan bebas dan sebagai hidangan sampingan.

Bahan-bahannya

Kentang – 600 g

Krim masam 150 g

Bawang putih – 2-3 ulas

Bawang – 1 pc.

Minyak sayur – 2 sudu besar.

Dill – secukup rasa

Garam, lada – secukup rasa

  • 147 kCal
  • 40 min.

Proses memasak

Dari kentang menyediakan set hidangan, ingat Toshu dari filem “Girls”? Saya fikir jika dia meneruskan senarai itu, pastinya akan mempunyai kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam oven. Menyediakan hidangan ini sangat mudah, dengan ia akan mengatasi dan wanita pemula. Makanan sentiasa di tangan, dan kentang dimasak dalam ketuhar, yang bermakna anda akan mempunyai masa lapang untuk hidangan lain atau berehat.

Jadi, sediakan produk untuk memasak kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar. Krim masam boleh diambil apa-apa kandungan lemak dan mengubah jumlah yang anda sukai. Jika krim masam adalah lemak, tambah sedikit susu. Keju – jika dikehendaki.

Bahan-bahan untuk kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar

Potong kentang menjadi kepingan nipis.

Potong kentang

Untuk krim masam, tambahkan garam, lada, dill, cincang halus atau biarkan bawang putih melalui akhbar.

Campurkan krim masam dengan bawang putih, dill dan lada

Kentang dengan krim masam dan bawang putih boleh dibakar dan hanya pada lembaran penaik, atau boleh dalam bentuk. Melincirkan borang dengan minyak sayuran, letakkan 1-2 lapisan kentang. Kami merapikan dengan sos krim masam. Jika anda suka bawang – potong dengan cincin dan tambahnya secara beransur-ansur di antara lapisan.

Masukkan sos kentang dan bawang

Jika sos tidak terlalu asin, anda boleh sedikit podsolit lapisan kentang. Kami akan membuat 5-6 lapisan kentang, atas dengan sos.

Lay sayur-sayuran dan sos dalam lapisan

Jika anda memasak pada lembaran penaik – tutup kentang dengan kerajang. Saya tutup dengan tudung dan letakkan borang dalam ketuhar yang dipanaskan selama 200 ° C selama 30-35 minit. Sekiranya perlu, anda boleh mencurahkan 100 ml air. Dengan garpu, mari kita periksa kesiapan kentang dan tambah (jika dikehendaki) atas keju parut. Biarkan hidangan selama 5 minit lagi dalam ketuhar, sudah tanpa tudung. Kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar sudah siap. Saya bertanya kepada meja!

Kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar

Hidangkan kentang yang direndam dengan krim masam ke meja panas, dengan sayur-sayuran kegemaran anda. Aroma bawang putih dan dill hanya lazat!

Foto kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar

Kentang yang paling halus, wangi, lezat pasti akan menyenangkan rumah anda. Selera makan!

Resipi kentang dengan krim masam dan bawang putih dalam ketuhar

Добавить комментарий

*

+ 52 = 60