Kembang kol di dalam adunan

Kembang engkol dalam adonan – mudah, mudah disediakan dan hidangan yang sangat lazat, yang akan membawa pelbagai yang menyenangkan ke menu biasa.

Bahan-bahannya

Kembang kol – 1 kepala (800-900 g)

Air – 1 l (untuk memasak)

Susu – 150 ml

Bay daun – 1 pc.

Garam – secukup rasa

Lada hitam tanah – secukup rasa

Rempah / Herba kering – secukup rasa

Tepung Gandum – 200 g

Telur ayam – 4 pcs.

Minyak sayuran – 1 sudu kecil. (untuk adunan) + untuk menggoreng

Air berkarbonat / konvensional – 100 ml

  • 61 kCal
  • 45 min.

Proses memasak

Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda resipi untuk makanan ringan yang lazat dan mudah disediakan dari kubis. Sediakan kol garam dalam adunan. Pembuka selera ini ternyata amat sesuai dengan penampilan dan rasa.

Dimasak pada resipi ini, tanah liat tebal, tetapi lapang, seperti awan. Kayu sedemikian menyerap sekurang-kurangnya minyak, cepat merebut dalam kuali dan menyelimuti kubis sehingga lapisan padat yang pada pandangan pertama, hal berkembang menyerupai kek atau lempeng. Buah-buahan kubis kekal lembut dan lembut, dan tanah liat yang menyelubungi ternyata sedikit rangup dari luar dan sangat ringan dan berliang di dalamnya. Gabungan selera ternyata amat sesuai! Cuba!

Gambar kembang kol yang enak di adunan

Untuk menyediakan kol garam dalam adunan, sediakan bahan-bahan dalam senarai.

Ramuan untuk kembang kol yang lazat dalam adunan

Mari kita mulakan dengan adunan memasak, kerana ia memerlukan masa untuk menyejukkan. Pisahkan kuning telur dari protein. Bekas dengan protein dilindungi dan diletakkan sementara di dalam peti sejuk.

Campurkan kuning air dengan air (mineral biasa atau unsalted / berkarbonat). Masukkan minyak sayuran dan rempah secukup rasa. Saya menambah garam, bawang putih kering, paprika, thyme dan campuran herba Itali. Atas permintaan, anda juga boleh menambah 1-2 sudu. wain atau alkohol kuat yang lain – tongkat akan berubah sedikit lebih rangup.

Campurkan kuning telur, air dan rempah

Pukul campuran sehingga lancar dan perlahan-lahan, dalam bahagian-bahagian kecil tambahkan tepung sehingga tanah liat mengental. Untuk memastikan bahawa duster ternyata ketumpatan yang betul – masukkan sedikit adunan dalam sudu dan tuangkannya ke dalam mangkuk dari ketinggian yang rendah. Sekiranya klaret mengalirkan air dari sudu dalam masa 5 saat – ia sudah siap.

Tutup bekas dengan adunan dan letakkan di dalam peti sejuk selama 30-60 minit. Semasa proses penyejukan, tanah liat akan menebal lebih banyak lagi.

Tambah tepung

Semasa tanah liat menyejukkan, sediakan kubis. Sediakan penyelesaian garam sedikit masin – mencampurkan 1 l air dan 1 sudu besar. garam. Letakkan kubis di dalam air dan biarkan selama 5-7 minit.

Kemudian bilas kubis dengan air yang mengalir dan terbahagi kepada inflorescence kecil.

Rebus kembang kol

Sebelum memanggang kubis, anda perlu mendidih kubis sedikit. Ukur 1 liter air dan tambah kira-kira 100-150 ml susu, serta 1 daun bay dan 1 atau 2 garam garam.

Campuran semacam itu akan menyelamatkan kubis dari bau semulajadi, tetapi tidak sangat menyenangkan yang muncul ketika memasak, dan akan mengekalkan warna lembut susunya.

Campurkan air, susu dan daun bay

Bawa campuran ke dalam rebus dan rebus kubis dalam kelompok kecil. Letakkan kubis dalam air mendidih, tunggu air mendidih semula, dan rekod 3 minit.

Tambah kubis

Ambil kubis keluar dari air mendidih dan segera letakkannya dalam air sejuk, untuk menghentikan proses memasak.

Biarkan kubis dalam air sejuk selama kira-kira 1 minit. Setelah inflorescence disejukkan, pindahkannya ke piring yang dilapisi dengan tuala kertas, dan keringkan.

Dapatkan kubis keluar dari air

Sebarkan perbungaan pada permukaan kerja dalam satu lapisan, taburkan dengan tepung dengan ringan – supaya gam akan melekat lebih baik pada kepingan.

Taburkan dengan tepung kubis

Pukul protein ke dalam busa yang subur dan dalam bahagian-bahagian kecil, perlahan-lahan kacau dari bawah ke bawah, kacau dalam filar sejuk.

Untuk memperkenalkan protein ke dalam dolar

Dalam kuali, masukkan minyak sayuran dalam kuantiti sedemikian sehingga ia meliputi bahagian bawah dengan lapisan kira-kira 1 sentimeter atau lebih sedikit lagi, dan hangat dengan baik.

Sapu pembesaran kol garam ke dalam adunan dan letakkan di dalam minyak panas.

Berikan kubis dalam adonan dan masukkan ke dalam kuali

Goreng hal berkembang selama 2 minit di satu sisi, dan kemudian belok dan goreng selama 2-3 minit di sisi lain, sehingga coklat keemasan.

Untuk menggoreng kubis dalam adunan

Letakkan kepingan goreng selama beberapa saat pada tuala kertas. Dan kemudian serahkan ke meja.

Cawan kembang api yang lazat di adunan

Kembang engkol dalam adunan siap! Selera makan!

Resipi untuk kembang kol lazat dalam adunan

Добавить комментарий

*

+ 89 = 95