Jam van peren voor de winter

Deze methode om jam te bereiden, misschien niet de snelste, maar zeer eenvoudig en volledig onvermoeibaar. Laat integriteit intact …

De ingrediënten

Peren – 1 kg

Suiker – 1-1,2 kg

Kaneel – 1 stok (of naar smaak te proeven)

Citroen (schil en sap) – 0,5 stuks.

  • 211 kcal
  • 45 minuten

Kookproces

Vandaag wil ik een eenvoudige versie van oogstperen voor de winter met u delen. Bereid een heerlijke en smakelijke jam van peren.

We zullen jam koken als een van de meest spaarzame manieren voor fruit – kook jam in drie maaltijden gedurende 5 minuten, met onderbrekingen voor het volledig koelen van stukjes peer op siroop.

Tijdens het koelproces worden de schijfjes peer geleidelijk doordrenkt met siroop en transparant en stralend. In deze korte-termijn blootstelling aan temperatuur behouden hun natuurlijke textuur, smaak en aroma.

Deze methode voor het oogsten van perenjam voor de winter, misschien niet de snelste, maar zeer eenvoudig en volledig onvermoeibaar. Het maakt het mogelijk de integriteit van de stukken te behouden, zelfs bij het bereiden van rijpe en sappige peren, en krijgt ook een zeer mooie, geurige en smakelijke perenjam. Probeer het!

Foto van eenvoudige jam van peren voor de winter

Om jam uit peren voor de winter te bereiden, bereidt u de ingrediënten in de lijst.

Ingrediënten voor eenvoudige jam uit peren voor de winter

Was de peren, verwijder de zaaddozen en snij ze in stukken van de gewenste grootte.

Snijd de peren

Zet de peren in een kom of pan en besprenkel met laagjes suiker. Om ervoor te zorgen dat de stukjes peren niet donkerder worden in het proces – snijd de peren in groepen van 1-3 stukjes. en bestrooi met een beetje citroensap. Ik voeg het sap van 1 dunne mok citroen toe aan 2-3 gepelde peren, dus 1 kg geschilde peren laat niet meer dan een halve kleine citroen achter.

Citroensap in de samenstelling van jam van peren – natuurlijk is het component optioneel, de jam zal heerlijk zijn en zonder. Mijn ervaring is echter dat de toevoeging van citroensap zorgt voor een meer heldere, amberkleurige kleur van de jam en een interessantere, diepere smaak geeft, waardoor de zoetheid ervan wordt overschaduwd.

Pers citroensap en strooi suiker

Bereide peren voor een paar uur, of beter – ‘s nachts, zodat de vrucht mag sap.

Bedek de peren met suiker

Geef het peren sap

Breng het mengsel dan op een klein vuurtje aan de kook en kook het fruit in de resulterende siroop gedurende 5 minuten, haal het schuim eraf.

Voeg een kaneelstokje en een paar reepjes citroenschil toe. Zet het vuur uit en laat het mengsel volledig afkoelen.

Voeg citroenschil en kaneel toe

Wanneer de perenjam volledig afkoelt, brengt u de siroop terug aan de kook en kookt u hem nog eens 5 minuten om daarna weer helemaal te laten afkoelen. Onderbrekingen voor het koelen van jam kunnen worden gedaan van 5 tot 24 uur.

Bak jam

De derde keer brengt u de jam van de peer aan de kook en kookt u nog eens 5 minuten.

Hete jam over gesteriliseerde potten gieten, bedekken met gesteriliseerde deksels, rollen en verpakken tot ze volledig zijn afgekoeld.

Zet de pot in de pot

Jam van peren voor de winter is klaar!

Recept voor eenvoudige jam van peren voor de winter

Als er geen tijd is, kook de jam tot de gewenste dichtheid in één stap. In dit geval, wanneer het fruit sap geeft, breng het op middelhoog vuur aan de kook, voeg de specerijen toe en verlaag het vuur tot een minimum en bak de jam nog eens 50-90 minuten, tot de gewenste dichtheid. Bedek tijdens het koken de jam niet met een deksel en verwijder het resulterende schuim.

Het uiterlijk van de peer jam, gekookt op deze manier, kan iets minder spectaculair zijn, maar de smaak zal niet erger zijn.

Eenvoudige jam van peren voor de winter

Добавить комментарий

*

57 − 56 =