Løkkake i ovnen

Løkkaker er til stede i mange nasjonale retter. Jeg foreslår at du baker en kake med løk i ovnen.

Ingrediensene

Løk (stor) – 2 stk.

Halvfast ost – 100 g

Tørket greens (etter smak) – 2 ss.

Svart pepper (bakken) – etter smak

Smør (myknet ved romtemperatur) 2 ss.

Vegetabilsk olje – 4 ss.

Vann 165 ml

Kefir (fettinnhold 3,2%) – 165 ml

Salt – 2 ts.

Sukker – 1 ss.

Hvetemel – 560 g (+ litt for å rulle ut deigen)

Tør gjær – 9 g

Egg av kylling – 1 stk. (for smøring av deigen)

  • 248 kCal
  • 2 timer 20 minutter.

Kokeprosess

Usbekisk, kinesisk, italiensk, iransk mat, etc. Med stekt eller med friske løk, på en gjær eller smør, bakt i ovnen eller i en vedovn, er dette bare en liten del av “familien” av løkkaker.

I dag foreslår jeg at du prøver å bake gjærløkkaker i ovnen. Og jeg vil lage to slags støping. Den første er en endeløs type usbekisk løkkake, den andre er italiensk løkbrødfocaccia (focaccia).

Foto av løk i ovnen

For å lage deigen blander du yoghurt og vann. Jeg strømmet veldig varmt (nesten varmt) vann inn i det kalde kefiret og fikk riktig temperatur på væsken for å aktivere gjæren (ca. 40 grader).

Tørket greens kan være noe å smake på. For den usbekiske versjonen tok jeg en blanding av dill, persille og koriander, og for den italienske versjonen – en blanding av provencalske urter.

Ingredienser til løkkaker i ovnen

Jeg blandte deigen i brødmakeren og lastet ingrediensene i henhold til instruksjonene. Men du kan lage deigen for hånd. For å gjøre dette, tilsett sukker og tørr gjær til en varm blanding av kefir og vann, bland alt, dekk og la det stå på et varmt sted i 15 minutter eller til en skummel hette dannes.

Deretter blandes mel og 1 ts i en stor tallerken. salt, vi lager et hull inn i det vi brenner ut gjærblandingen og 3 ss. vegetabilsk olje. Knead en myk, ikke-klebrig deig. Du må knead i minst 5-7 minutter. Da danner vi en deigkule, vi dekker oppvasken med deigen og la dem stå på et varmt sted i en og en halv time. I løpet av denne tiden må du lage en hitch.

Koble de tørre komponentene til deigen

Mens deigen er egnet, vil vi håndtere løkfyllstoffer. Løk er kuttet i veldig tynne semirings. Det er mer hensiktsmessig å gjøre det til et rifler, for eksempel en mandolin. Til løkene, legg til 1 ts. salt og rist løk til mykt. Fra løken vil mye juice bli tildelt, det må være skrudd ut og drenert (det vil ikke være nødvendig).

Tilberedt løk blandet med tørkede urter og sort pepper. Hvis du planlegger å bruke forskjellige tørkede urter for hver type tortillas, så kan løkene umiddelbart deles i to deler og bland hver del med forskjellige greener.

Gni osten separat på et stort riper, smør myk ved romtemperatur.

Grateost

I en og en halv time kom deigen og økte to ganger. Påfyllingen er klar, du kan begynne å støpe produktene.

Ferdig laget deig

Vi deler deigen i to like deler, vi tar en del inn i arbeidet, den andre vi dekker og mens vi legger til side. Den første delen rulles inn i et rektangulært lag med en tykkelse på 0,5-0,7 cm. Når du ruller, kan du støte arbeidsflaten med en klype mel, men deigen holder seg ikke nesten, så vi bruker mel på et minimum. Smør overflaten av deigen med et mykt smør, på den ene siden en innrykk på 1-2 cm, legg halvt løk med urter, dryss halvparten av revet ost.

Legg løk og ost på deigen

Brett deigen med fyllingen inn i rullen, og begynn å brette fra den brede siden, og flytt til den ufylte kanten.

Rull deigen til et kast

Klipp rullen i like deler. Jeg har 10 stykker ca 4 cm brede.

Klipp rullen i stykker

Hvert stykke rulle ruller med et kutt oppover og litt rulle ut en rullestift, noe som gir formen på en flat kake.

Rull arbeidsstykket med en rullestift

Forsiktig overfør kakene til et bakeplate dekket med bakepapir. Det ser ut som at forberedelsen av flate kaker er i ferd med å kollapse, men ikke bekymre deg, etter baking finner de ønsket form.

Legg tortillasene på bakeplaten

Vi dekker pannen med kaker og forlater for proofing på et varmt sted i 20 minutter. Mens deigen hviler, slå på ovnen for oppvarming opp til 200-205 grader.

Før du legger pannen med løkkaker i ovnen, smør overflaten av produktene med slagte egg og dryss med en liten mengde ost. Bake kaker i forvarmet ovn i 20 minutter eller til tilberedt.

Dryss kakene med ost

Det er på tide å takle andre halvdel av testen. Fra det laget jeg løkkaker i form av italiensk focaccia. Fra den gjenværende testen fikk jeg to store flate kaker. Så del deigen i halvparten.

Siden løk vil være på prøve, legg de resterende 1 spiseskje i den. av vegetabilsk olje og blande. Dermed vil løkene ikke brenne og bake når de er bakt.

Del deigen i to deler

Hvert stykke deig rulles inn i et rektangulært lag med en tykkelse på minst 1 cm. Det er mulig og tykkere. Vi legger det på et bakervarer ark dekket med bakepapir, deksel og la det stå i 20-30 minutter for løfting.

Legg deigen på pergament

Deigen har steget, “gå” på overflaten med fingrene, og gjør ikke gjennomsiktige hull. Neste, legg løk, sammen med vegetabilsk olje, dryss litt ost. Tortillas kanter er smurt med egg.

Sett på dekselet på deigen

Vi bakker store løkkaker i ovnen ved samme temperatur som løkløkkakene. Baking tid er 20-25 minutter eller til klar.

Løkkake i ovnen

Mens bakte kaker var duften uovertruffen! Baking viste seg med en skarp skorpe og ømt smul.

Overflaten av fortsatt varme løkkaker kan smøres med smør, da skal skorpen bli myk.

Loaf i seksjon

Bon appetitt!

Klar løk i ovnen

Oppskrift på løk i ovnen

Добавить комментарий

*

54 + = 59