Søte ruter på stekepanne

Lekende, lett å tilberede søte, flate kaker laget av semolina – et godt alternativ for en solid frokost eller snack.

Ingrediensene

Semolina – 250 g + for arbeid med deig

Salt – 1/4 ts.

Sukker – 3-4 ss.

Vaniljesukker – 10 g

Kanel – 0,5-1 ts.

Bakepulver – 3/4 ts.

Smør (smeltet) – 100 g

Melk – 100 ml

Vegetabilsk olje – til steking (valgfritt)

  • 177 kCal
  • 30 min.
  • 10 min.

Kokeprosess

Myk, duftende, enkel og rask til å tilberede søte semolina kaker – en flott tallerken for en god snack, frokost eller et koselig tefest med familien din.

Oppskriften på pastiller som jeg vil dele med deg i dag, er generelt basert på den tradisjonelle oppskriften og metoden for å lage marokkansk flatbrød “Harsha”, med mindre endringer. Spesielt er den opprinnelige versjonen av flate kaker tilberedt, som regel nøytral etter smak, uten krydder og med mindre sukker, slik at kaker kan suppleres med ikke bare søte, men også salte fyllinger, i stedet for boller og brød. For tilberedning av søte kaker vil vi litt øke mengden sukker og i tillegg til tradisjonelle ingredienser legge vanilje og litt kanel til deigen. Så, med minimal innsats, får vi i løpet av få minutter duftende, myke og utrolig munnvannende søte kaker som vil dekorere te-drikking. La oss starte?

Oppskriften på søte pannekaker i en panne

For tilberedning av søte kaker i stekepanne trenger du ingrediensene som er oppført på listen.

Ingredienser til søte ruder i stekepanne

Bland alle tørre ingrediensene: semolina, salt, sukker, bakepulver, kanel og vaniljesukker.

Bland tørre ingredienser

Hell smeltet smør og gni blandingen med en skje eller fingertupper til alle krypene er fuktet og det er ingen tørre partikler av semolina.

Hell i oljen

Hell melken ved romtemperatur.

Hell i melken

Nok en gang, bland godt og la deigen bratte i 10 minutter. I løpet av denne tiden vil semolina absorbere væsken og deigen vil tykke seg betydelig, selv om den vil forbli litt klissete.

Etter 10 minutter, vurdere deigenes konsistens ved å danne et stykke deig i en bolle med dyppet i vann, lett fuktige hender. Deigen skal være myk og plast, det er lett å beholde form og ikke sprekke. Hvis deigen viste seg for tykk – du kan legge til noen flere dråper melk, for væske – litt mer semolina.

Knead deigen

Del deigen i porsjoner og form baller fra dem.

Rull baller ut av testen

Stryk arbeidsflaten med semolina, lag en del deig og glatt den med en håndflate til en tykkelse på 1-1,5 centimeter, lett flip den resulterende kaken i semolina. Grynene vil gjøre overflaten av kakene litt mer tette, men inne i deigen vil de forbli myke og milde.

Rull tortillasene i en manga

Gjenta prosedyren med den gjenværende testen.

Forbered alle emner

Varm stekepannen over høy varme og puss med et tynt lag vegetabilsk olje. Om ønskelig kan stekekaker også gjøres på en tørr stekepanne uten tilsetning av olje, men i dette tilfellet ser kakene seg ut til å være litt mindre myke og ømme i smak.

Legg de tilberedte søte kaker i en panne og umiddelbart reduser varmen til et minimum. Uten å dekke stekepannen med lokket, stek tortillasene i 4-5 minutter på den ene siden.

Sett de flate kakene på pannen

Legge kaker på en varm stekepanne gjør det mulig å lage en dypfryst skorpe på overflaten, noe som vil hjelpe pannekakerne til å opprettholde sin integritet når de slås om. Samtidig gir det videre matlaging på en liten brann deg mulighet til å bake kaker godt, ikke la dem brenne.

Etter 4-5 minutter, når kakene er brune på den ene siden, snu dem og stek dem med minimal varme i ytterligere 4-5 minutter på den andre siden.

Å steke tortillas

Søte stekte kaker er klare. I en varm form er flate kaker myke, og er mer egnet som en selvstendig snack. For å fullføre kakene fylles, forkjøles dem, og deretter kuttes med en skarp kniv.

Foto av søtt brød på stekepannen

Søte ruter på stekepanne

Добавить комментарий

*

− 4 = 2