Pai “Napkin nenek” dengan biji poppy

Pai yang luar biasa lembut dan lazat dengan popi akan menjadi apogee dan kemuncak mana-mana pesta.

Bahan-bahannya

Adunan:

Tepung – kira-kira 3 gelas

Susu – 250 ml

Telur – 1 pc.

Mentega – 50 g

Minyak sayur – 2 sudu besar.

Ragi kering – 9 g

Gula vanila – 1 paket

Gula – 5 sudu besar.

Garam – 0.5 tsp.

Telur – untuk casseroles pizza

Pengisian:

Poppy kering – 200 g

Gula – secukup rasa

Garam – secubit

Gula vanila – 1 paket

Kaca – 250 ml

  • 333 kcal
  • 2 jam 20 minit.

Proses memasak

Pai dengan popi adalah cinta yang panjang, bertahan sejak zaman kanak-kanak saya. Ini adalah aroma yang menarik di dapur dan menjangkakan kepingan yang lembut dan harum.

Poppy pies mencintai segala-galanya dalam keluarga saya, dari ibu bapa kepada generasi muda. Ibu saya mengajar saya bagaimana untuk bekerja dengan biji poppy, dan saya mengajar rumah saya dimasak untuk mengisi seperti itu.

Pai poppy ini juga luar biasa cantik, dan saya berterima kasih kepada orang yang mencipta penemuan hebat itu. Tetamu dan keluarga anda akan menghargai citarasa ini dan berkhidmat.

Untuk membuat pai “Napkin nenek” dengan biji popok, kami mengambil semua produk dari senarai. Jika anda menggunakan yis secara langsung, maka anda memerlukan 20 gram.

Ramuan untuk pai

Mula-mula kita akan menyediakan sudu itu. Jika yis masih hidup, maka ia dibubarkan dengan susu panas dan gula, dan kemudian tambah tepung.

Ragi saya kering dan mereka bergabung dengan tepung, seperti yang tertulis pada pakej. Ambil semua yis, campurkan dengan beberapa sudu tepung, sudu gula dan tuangkan bahagian ketiga keseluruhan susu panas.

Campurkan ragi, tepung, gula dan susu

Konsistensi ujian harus diperolehi, seperti dalam goreng. Biarkan span di tempat yang hangat selama setengah jam.

Kacau sudu

Setengah jam kemudian, doh akan naik. Opara sudah bersedia.

Mendekati opara

Dalam bekas yang mudah, tuangkan susu yang masih tinggal, tambah gula dan garam. Untuk memecah telur suhu bilik, tuangkan minyak sayuran dan prory yang diterima.

Gabungkan susu, telur, mentega dan gula

Tambah beberapa gelas tepung dan aduk adunan dengan sudu. Ia akan menjadi nipis, ia adalah perkara biasa.

Kacau doh

Kemudian anda perlu campuran mentega yang lembut (tidak cair!). Ini dilakukan secara langsung di dalam mangkuk. Anda boleh menambah sedikit tepung. Kemudian sampah di atas meja, ditaburi dengan tepung (dari kaca ketiga).

Letakkan mentega

Nah menguli doh di atas meja, menuangkan tepung dari kaca ketiga. Doh harus diletakkan di luar tangan dan meja, tetapi pada masa yang sama tetap sangat lembut, lembut, mengalir. Ia sedikit melekat, tetapi tidak melekat. Doh dimasukkan ke dalam mangkuk, tutup mangkuk dengan filem dan biarkan di tempat yang hangat untuk mengangkatnya.

Adunan siap sedia

Sediakan pengisian poppy. Poppy tuangkan air, menutupi popi pada satu jari. Letakkan api dan rebus dengan kacau sehingga air mendidih. Kemudian tutup kuali dengan tudung dan tuala, biarkan ia mengukus selama 20 minit. Kemudian pukuskan pengisian dengan pengisar yang tenggelam sehingga ia memerah. Poppy di sawit harus menjaga bentuknya dan tidak hancur, maka pengisiannya tidak akan mengetuk gigi dan runtuh. Tambah secubit garam (pilihan) dan gula secukupnya, kira-kira 4 sudu besar. Pengisian harus sangat manis.

Tuangkan pengisian biji popi

Doh itu datang. Bahagikan kepada tiga bahagian yang sama. Gulung setiap bahagian dalam bulatan nipis.

Dekat mendekat

Segera letakkan bulatan ujian pada kertas kulit di mana kek akan dibentuk. Saya mendapat bulatan dengan diameter 32 cm.

Melancarkan doh

Pengisian dibahagikan kepada dua bahagian dan satu bahagian popi diletakkan pada lingkaran doh. Sekadar mengedarkan, tidak sampai tepi dengan 1 cm Tutup dengan pusingan kedua doh dan sekali lagi letakkan pengisian.

Letakkan popi mengisi adunan

Tutup pusingan ketiga adunan yang dilancarkan, potong tepi.

Tutup pengisian dengan adunan

Pilih pusat kek dengan gelas atau cawan. Ia cukup untuk membenarkan pertengahan.

Buat bulatan di tengah

Pertama potong kek menjadi empat segmen yang sama, tanpa menjejaskan pusat terpilih. Kemudian setiap segmen – separuh. Terdapat 8 segmen.

Potong doh

Kemudian, setiap segmen kelapan berpecah pada separuh untuk mendapatkan 16 segmen yang sama.

Ambil dua segmen dan sentuhan dari pusat dalam arah bertentangan dua kali. Iaitu, membuat dua pusingan, dan pada ketiga – membetulkannya seperti ini, kemudian matikan hujung di dalamnya.

Hidupkan jalur doh

Lakukan ini dengan setiap segmen doh segmen tanpa menjejaskan pertengahan.

Keluarkan semua kepingan doh

Biarkan kek dinaikkan di tempat yang hangat, kemudian kacau dengan telur yang dipukul. Bakar dalam ketuhar yang dipanaskan hingga 180 darjah. Kek harus bertukar menjadi rosak dan baik. Masa untuk mengikuti ketuhar anda.

Lubricate dough dengan telur

Selesaikan kek dengan air dan tutup dengan tuala selama 10 minit. Kemudian anda boleh menikmati tekstur sejuk adunan dan mengisi popi lazat.

Resipi untuk pai

Kek “serbet nenek” dengan biji popi tidak akan meninggalkan anda acuh tak acuh – keghairahan gastronomi disediakan untuk pencinta popi!

Foto pai

Добавить комментарий

*

48 − = 46