Pengisian hati untuk pai dan pai

Resipi untuk mengisi hati ayam yang lazat dan sihat untuk pai dan pai.

Bahan-bahannya

Hati ayam – 400 g

Bawang – 2 pcs.

Garam – secukup rasa

Lada tanah secukup rasa

Minyak sayuran – untuk menggoreng bawang

  • 124 kCal
  • 1 jam

Proses memasak

Hati ayam adalah produk yang berguna, dari mana anda boleh menyediakan banyak hidangan lazat dan bebas. Di samping itu, hati juga sesuai untuk mengisi pelbagai pai dan patties. Anda boleh membuat pengisian hanya hati dan bawang, dan anda boleh menambah kepada kentang lecek hati, jadi, juga, akan menjadi lazat.

Hari ini resipi saya untuk pengisian akan hanya dari hati ayam dan bawang goreng. Pilihan untuk menyediakan topping seperti terlalu sedikit, anda boleh goreng hati, dan kemudian tatal melalui penggiling daging atau cop pengisar, dan boleh pertama masak, kemudian dicampur dengan banyak bawang goreng dan cop. Pilihan kedua saya lebih suka, bagi saya ia seolah-olah lebih berguna, ia saya kepada anda hari ini dan tawaran. Dan jika anda sudah bersedia untuk membuat kek dengan pengisian, anda boleh lihat di sini di laman web, resipi saya untuk pai doh yis dengan susu.

Jadi, kami akan menyediakan semua produk untuk penyediaan pengisian dari hati untuk pai dan pai.

Bahan-bahan untuk pengisian hati ayam untuk pai dan pai

Seperti yang saya katakan di atas, saya memasak hati untuk mengisi. Oleh itu, kami membersihkan hati dengan hati-hati di bawah air yang mengalir, masukkannya ke dalam kuali dan isi dengan air sejuk. Kami meletakkan periuk di atas dapur dan rebus selama 30 minit selepas mendidih. Pastikan untuk mengeluarkan buih selepas mendidih.

Letakkan hati di dalam periuk air

Semasa hati direbus, potong bawang untuk memanggang. Lukas perlu mengambil sekurang-kurangnya 2 bawang besar, ini hanya akan memberi manfaat kepada pengisian, ia akan menjadi juicier dan lebih enak.

Potong bawang

Bawang goreng dalam minyak sayuran pada api kecil pada mulanya untuk ketelusan, dan kemudian ke cahaya emas. Jangan terlalu masak bawang. Satu lagi rahsia kecil – tambah secubit gula dalam proses menggoreng bawang, ia, dan kemudian mengisi dengannya, akan rasa lebih baik.

Goreng bawang

Dengan hati goreng, buang air dan biarkan sejuk sedikit.

Keluarkan air hati

Sekarang kita perlu mencampurkan dan menghancurkan segalanya. Anda boleh melakukan ini dengan penambang atau dengan pengisar, pilih kaedah yang paling anda sukai. Dalam proses penggilingan, tambah garam dan lada tanah secukup rasa.

Masukkan bawang, hati dan garam dalam pengisar

Saya melakukannya dalam pengisar dalam dua set, kerana keseluruhan jisim tidak sesuai dengan segera.

Mengisar pengisian

Kami cuba merasai, jika perlu – tambah garam dan lada. Pengisian hati untuk pai dan pai sudah siap.

Resipi untuk mengisi hati ayam untuk pasties dan pai

Dari adonan ragi disediakan terlebih dahulu, kami membentuk bilet untuk pai, meletakkan pengisian, merobek tepi dan bakar.

Masukkan pengisian pada doh

Berikut adalah pai ini dengan hati ayam yang disumbat. Sangat lazat, cuba.

Foto pengisian hati ayam untuk pai dan pai

Добавить комментарий

*

36 − 35 =