Laneni kolački z brusnicami

Slastno in uporabno pecivo za čaj iz lanene moke z brusnicami. Cupcakes so pripravljeni zelo preprosto in dovolj hitro.

Sestavine

Lanena moka – 50 g

Ovsena moko – 30 g

Jajca piščanca – 2 kos.

Brusnice – 50 g

Sol – 0,25 tsp.

Pecilni prašek – 1 paket

Med – 2 tsp.

Vanilin – 0,5 vrečke

Voda – 150 ml.

  • 152 kCal
  • 20 min.

Postopek kuhanja

Dodatek lanene moke za pečenje daje ne samo rjavi odtenek za testo, ampak tudi občutljivo, rahlo vlažno strukturo izdelkov. Poleg tega povečuje uporabnost posode zaradi koristnih maščob, beljakovin in vlaknin. Take krušne torte so lahko dobra alternativa za jutranjo kašo ali koristen sladica za tiste, ki gledajo podobo. Myakish se je obrnil malo mokro, a presenetljivo zelo nežen in lahkoten, absolutno težak.

1. Sestavine: laneno moka, ovsena moka (I zmeljemo v kavni mlinček ovsenih kosmičev), brusnice, jajca, pecilni prašek, vanilija, soli in medu (tudi znalo z stevia).

2. Ločite beljakovine iz rumenjaka. Ne potrebujemo rumenjaka. Združite beljakovine s soljo in pecilnim praškom. Pustite nekaj časa, da se odzove. Beat v svetlo peno.

3. Dodajte medu in laneno moko.

4. dobro premešajte. Testo bo zelo debelo.

5. Dodajte vrelo vodo, premešajte, dokler ne izginejo kepe. Dodajte ovseno kašo in vanilin in ponovno premešajte. Previdno premešajte brusnice.

6. Testirajte testo v kalupe in pecite v predhodno segreti pečici 160-180 stopinj za 15-20 minut.

7. Končane piškote lahko zamazate z mlekom ali močnim sladkim čajem, ali pa lahko tako pustite. Pripravimo kekse iz lanene moke

8. Takšni kolački lahko služijo kot sladica ali kot samostojna jed za prigrizek ali zajtrk. Mletje postane malo mokro in gosto, vendar sočno in nežno.

Recept za lanene pogače

Lepo čaj!

Добавить комментарий

*

− 6 = 1