Соуффле “Бирд’с Милк”

Предлажем основну верзију соуффле “Бирд’с Милк”. Тај суфл, на основу којег можете спремити пуно десерта.

Састојци

Вода 140 г

Агар-агар – 5 г

Шећер – 330 г

Егг вхите – 2 ком.

Маслац – 200 г

Кондензирано млеко – 100 г

Ванилин – штапић

  • 385 кЦал
  • 2 сата

Процес кувања

Оригинални суфл “Птичје млеко”, познат по многим деценијама, припрема се на бази агар-агара. Овај састојак је стабилнији и, за разлику од желатина, почиње да се скроји на 40 степени.

У овом рецепту ћу показати не само основни рецепт, већ и две опције за кориштење припремљеног соуффлеа.

Дакле, прво припремна фаза: у посуди, агар-агар се сипа у хладну воду и остави 30 минута. Пре-екстракт маслаца из фрижидера тако да се омекшава на собној температури. У кондензовано млеко одједном додамо шминку ванилина.

Такође ћемо припремити облик у коме ће се суфл замрзити – треба га покрити филмом за храну.

Састојци за соуффле

Само желим да упозорим да је овај рецепт – за право слатко, јер има много шећера.

Припремите шећер

Ми стављамо сауте посуду са агаром натопљеном на средњу врелину и, уз мешање, доведемо до врела. Укрећемо око 1 минута, агар мора потпуно да се раствара пре додавања шећера.

Топлотна желатина

Затим додајте шећер, мијешајте.

Залијте шећер

Додајте смешу на врелину. Квар на средњој врућини, стално мешајући – шећер се такође потпуно раствара. Сируп ће активно ући и повећати запремину.

Обриши желатин са шећером

Ми проверавамо сируп за спремност – чим се простире са навојем, тада је основа за суфл спремна. Искључите топлоту и пустите да се сируп охлади на око 80 степени. Овај пут је довољно да бичем веверице.

Сипајте сируп

Онда започиње прилично активан и континуиран процес, тако да све што је потребно мора бити при руци. Хајде да почнемо да бичемо протеине на просјечној брзини миксера, да се мазимо до меких врхова.

Победите протеине

Немојте заустављати бацање, сипати врући сируп, покушавајући да не паде на вибрацију како бисте избјегли врућу прскање. Повећајте брзину миксера на максимум.

Сипајте у сируп

Тежина ће се знатно повећати у запремини и постати густа – то значи да је вријеме додати маслац и кондензовано млеко. Пробајте још неколико минута.

Ставите путер

У ствари, све остало је да се прослеђени будући суфле у припремљену форму и ставити у фрижидер 1 сат (може бити дужи). Имала сам планове да направим два десерта, па сам извадио неку масу у правоугаону листу за печење и ставила у фрижидер и ставила неке од њих у торбу за посластичаре.

Сипати суфле у калуп

Први десерт је соуфле у цевима за резервоаре. Овде је све једноставно: готове цијеви стављају суфље и стављају га у фрижидер. Пре служења украсити по укусу.

Напуните суфоле

Други десерт је мало тежи – слатки сендвичи. За њих сам пре-пекао танку чоколадну кексу и охладио га. Затим је ставила спремну соуфле између два слоја кекса и исечена у правоугаоне колаче.

Рецепт соуффле

Ево таквог слатког стола испостављен на бази једног соуффле рецепта “Бирд’с Милк”.

Лепо чај!

Пхото соуффле

Добавить комментарий

*

+ 77 = 80