Комбинација шљиве и кајсије за зиму

Одличан компот, који се припрема без стерилизације. Зими ће такав компот постати дивно сећање на вруће и сунчано лето.

Састојци

До конзерва од 2 л:

Сливе – 200 г

Кајсије – 200 г

Шећер – 200 г

Лимунска киселина – 0,5 тсп.

Вода – колико ће се испоставити

  • 46 кЦал
  • 45 мин.

Процес кувања

Опет сам сретна у облику кутије од шљива и кајсија. Јасно је да не можемо јести такву количину, морамо направити празнине. Прошле сезоне, бере сам компот од шљива и кајсија, и морам признати да чим отварање прве банке, она је пратио други. Компот се са пријатном киселости, а обзиром да имам породицу све што је могуће да се ограничи слатко компот ово само још показао да је веома популаран. Наравно, свака домаћица може прилагодити количину шећера укусима своје породице.

Поменућу још једну ствар у вези са стерилизацијом конзерви. Верује се да ако ставите не-стерилни производ у банку, онда банка не треба претходно стерилисати. Он ће се стерилисати са производом када сипате садржај воденом кухном водом и оставите га да пије. Ја ћу рећи ово: за додатно осигурање, ако време дозволи и место је боље за стерилизацију тегле, већ постоји решење за Вас. Једном када сам живео у приватној кући без гаса, увезао је у цилиндре, а морао сам да спасим. Затим није било питања о стерилизацији, осим што су сви празници били ускладиштени у подруму. Сада су све банке које сам чувао у стану, па покушавам све да стерилишем. Па, сада је време да се почне експлоатација компот од шљиве и кајсије у зиму.

Рецепт за компот од шљиве и кајсије за зиму

Да бисте припремили компот, припремите потребне производе са листе.

Састојци за компоте од шљиве и кајсије за зиму

Пажљиво оперите моје шљиве и кајсије, поломите их на пола и уклоните кости.

Уклони од плодова камена

Припрема контејнера. Заиста волим да затворим све прозоре у тегле са поклопцима. У прошлој сезони сам купио и додатне канте за такве покриваче. Ставите воће у тегле. Ако волите воће конзервиране, онда можете ставити више, онда ће укус компата бити засићенији. Ја се држим пропорције: 1 литар – 200 грама воћа. На пример дволитрске козе узимала сам 200 г сливе и 200 г марелица. Тежина означена без јама.

Ставите кајсије и шљиве у теглу

У тепихе, водите воду и сипајте воће у теглу. Покривати посуду са поклопцем, који се може кувати у суду или једноставно испунити воденом кухном водом. Оставите плод да пуни 15 минута.

Улијте врелу воду

После овог времена, вода из посуде се поново може испразнити у суду, додати одговарајућу количину шећера. Цитронска киселина може бити додата у воду или се директно улије у теглу плода. Дајте воду до цурка и сачекајте да се шећер раствара. У овој фази можете пробати компот за укус – ако је мало шећера, онда додајте још.

Сипајте шећер у воду

Врело чорбу за попуњавање воћа у теглу до врата. Стегните посуду са поклопцем.

Затворите поклопац са поклопцем

Провјерите неприлику радног предмета окретањем конзоле наопачке. Оставите посуду у таквом стању све док се потпуно не охлади, прекривен топлим покривачем.

Окрените посуду наопако

Банке са компотом од шљива и кајсија за зиму могу остати на собној температури. Задовољите себе и ваше вољене са укусним и ароматичним компотом.

Комбинација шљиве и кајсије за зиму

Слика компоте од шљиве и кајсије за зиму

Уживајте у припремама!

Добавить комментарий

*

36 − = 35