Paté van gekookte runderlever

Heerlijke, hartige en zachte pasteitjes van gekookte runderlever kunnen op een feestelijke tafel worden geserveerd en voor een huisgemaakt ontbijt.

De ingrediënten

Rundlever – 300 g

Ui – 1 st.

Wortelen – 1 st.

Boter – 50 g

Crème (10%) – 100 ml

Ei van kip – 2 stks.

Plantaardige olie – 2 el.

Zout, kruiden – naar smaak

  • 200 kCal
  • 40 minuten

Kookproces

Paté uit de lever is altijd stevig en heerlijk, ongeacht welk recept je hebt voorbereid. De lever kan worden ingenomen met rundvlees, kip of een andere naar keuze. Door verschillende specerijen en kruiderijen, uien, eieren en andere producten toe te voegen, kunt u deze heerlijke snack diversifiëren.

Vandaag bereiden we leverpastei voor van gekookte runderlever. Voor smaak en delicate textuur, voegen we gekookte eieren en room toe. Bereid de noodzakelijke producten voor en ga verder.

Ingrediënten voor paté van gekookte rundvleeslever

De lever wordt gewassen, we verwijderen de films en snijden ze in middelgrote stukken. We verlagen de lever tot kokend water en koken gedurende 20-25 minuten. Terwijl de lever wordt gebrouwen, bewaren we de ui tot het licht goudbruin is.

Bak de ui

Wortelen natrem of in blokjes gesneden en naar de uien gestuurd. Wij zullen groenten tot zachte wortels kleuren.

Zet de wortels

Eieren koken. Klaar gekookt (heet), voorzichtig in plakjes gesneden om eenvoudig in een vleesmolen te draaien. Laten we de eerste keer overslaan, de lever is vrij droog.

Draai de lever in een vleesmolen

De tweede keer draaien we de lever samen met de gebruinde groenten.

Draai groenten in een vleesmolen

De derde keer dat we de lever verdraaien met groenten en gekookte eieren.

Draai de eieren in een vleesmolen

Meng het, voeg zout toe en voeg kruiden toe (ik heb alleen zwarte peper gebruikt). We komen tussen in warme levermassa-boter.

Doe de boter

Voeg aan het einde van het koken de room toe. Giet ze een beetje in en roer tot je een aangename pasta voor je hebt.

Giet de room

Dat is het, de paté van gekookte runderlever is klaar! Het blijkt erg lekker, romig en zacht. U kunt het in tartlets bij de feesttafel indienen, of u kunt uw familieleden uitnodigen om te ontbijten.

Foto van paté van gekookte rundlever

Als je meer lever kookt, kun je de stukjes afzonderlijk in een film wikkelen en invriezen. Als je snel de pastei wilt bereiden, wrijf je gewoon de lever op een rasp en voeg je de resterende ingrediënten toe en mix, het is erg handig!

Het recept voor paté van gekookte rundvleeslever

Opgeslagen pastei van gekookt leverbraadvlees in de koelkast, in een gesloten pot 3-5 dagen. Eet smakelijk! Kook voor de gezondheid!

Paté van gekookte runderlever

Добавить комментарий

*

6 + 3 =