Cumi-cumi yang diisi dengan nasi dan cendawan

Cumi-cumi yang disumbat dengan nasi dan cendawan – hidangan yang sangat lazat, yang sesuai untuk makan tengah hari dan makan malam, sangat cantik.

Bahan-bahannya

Cecair – 100 g

Nasi panjang – 70 g

Champignons – 5-6 keping.

Sayur-sayuran (beku) – 2-3 sudu besar.

Bawang – 1 pc.

Bawang putih – 2 ulas

Krim – 0.5 gelas

Minyak sayur – 2 sudu besar.

Garam, lada – secukup rasa

  • 121 kCal
  • 30 min.

Proses memasak

Resipi untuk cumi-cumi yang disumbat dengan nasi dan cendawan

Hari ini saya mencadangkan untuk menyediakan hidangan lazat, yang, antara lain, juga cantik – cumi-cumi yang disumbat, sesuai walaupun untuk meja perayaan. Untuk mengisi, saya cadangkan mengambil beras, menambah cendawan goreng dan bawang, juga, untuk kecerahan dan rasa yang lebih kaya, tambah campuran sayuran – kacang, jagung, asparagus, lada. Cumi-cumi akan dibakar dalam ketuhar, dalam krim – ia akan menjadi sangat lazat. Hidangan ini tidak memerlukan suplemen, kecuali anda boleh menyajikan tomato segar atau jeruk buatan sendiri.

Produk untuk penyediaan sotong yang disumbat dengan nasi dan cendawan, dalam oven untuk menyediakan senarai itu, dan meneruskan prosesnya.

Bahan-bahan untuk cumi-cumi yang disumbat dengan beras dan cendawan

Bawang bawang putih dan bawang putih, bilas, kering dan potong ke dalam kiub bersaiz sederhana. Cendawan memilih mana-mana, dalam versi kami menggunakan champignons. Cendawan juga perlu dibasuh dan dikeringkan, dipotong dengan halus. Sediakan beberapa sayuran beku atau segar secukup rasa. Hancurkan minyak sayuran dalam kuali, alihkan sayuran dan goreng selama beberapa minit.

Potong sayuran dan cendawan

Rebus nasi sehingga dimasak, sejuk sedikit dan dipindahkan ke mangkuk yang dalam.

Nasi beras

Tambah sayuran ke kuali dari kuali.

Letakkan sayur-sayuran ke beras

Garam dan lada mengisi dengan selera anda, campurkan dan keluarkan sampel. Sekiranya dikehendaki, tambah rempah untuk rasa anda.

Tuangkan garam dan lada

Basuh dan keringkan bangkai cumi. Sekiranya cumi tidak dibersihkan, bersihkannya. Isi pemadat sotong yang ketat. Selamatkan cumi dengan sudu atau tusuk gigi. Pindahkan cumi-cumi yang disumbat ke dalam bekas tahan haba.

Cumi cumi

Tuangkan krim, garam dan lada. Catat bentuk dengan foil, panggang cumi-cumi yang disumbat dengan nasi dan cendawan, dalam ketuhar selama 20 minit pada 180 darjah. Selepas beberapa ketika, keluarkan kerajang dan masak cumi selama 7-10 minit lagi.

Tuangkan krim tersebut

Itu sahaja, kini cumi-cumi untuk melayani ke meja, memotongnya ke dalam kepingan.

Gambar cumi yang disumbat dengan nasi dan cendawan

Selera makan!

Cumi-cumi yang diisi dengan nasi dan cendawan

Добавить комментарий

*

4 + 5 =