Sos de ceapa cu ceapa

Reteta foarte delicioasa de ciuperci albe prajite cu ceapa. Mâncarea poate fi făcută din ciuperci proaspete sau congelate.

Ingredientele

Ciuperci albe (fierte) – 500 g

Ceapa – 200 g

Sare – la gust

Piper negru măcinat (sau alb) – la gust

Ulei vegetal – pentru prăjire

  • 35 kCal
  • 40 min.

Procesul de gătit

Primele ciuperci încep să apară în pădure chiar la începutul verii, dar o recoltă mai densă de ciuperci poate fi colectată mai aproape de toamnă. A doua zi, după ce mergeam la bor pentru “explorarea ciupercilor”, am fost destul de norocoși să colectăm câteva ciuperci albe. Dintre acestea, am preparat mâncarea noastră favorită – ciupercile albe prajite cu ceapă.

Există două opțiuni pentru gătitul de ciuperci: se poate prăji, nu se fierbe, fierbere, apoi se prăjește. Prefer cea de-a doua opțiune.

Deci, să începem. În primul rând, ciupercile colectate sunt curățate de resturile de pădure, spălate.

Ciuperci albe

Tăiați în bucăți medii (ciupercile mici pot fi tăiate în jumătăți).

Taie ciupercile

Și pune în apă fiartă sărată, gatiti timp de 5-10 minute, fără a uita pentru a elimina spuma.

Puneți ciupercile într-o oală cu apă

Se fierbe ciupercile într-o santină.

Gatiti ciupercile

Pe o tigaie încălzită se toarnă o cantitate mică de ulei vegetal, se pune ciupercile. Se presară cu sare (nu uitați că se fierbe în apă sărată) și piper și se prăjește la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, amestecând ocazional.

Puneți ciupercile într-o tigaie

Ceapa tăiată în jumătăți de inele sau sferturi, se adaugă în tigaie la ciuperci și se prăjește până când ciupercile se înroșă timp de 7-10 minute, amestecând.

Pune ceapa

Ciuperci albe cubulete cu ceapa gata. Ciupercile pot fi servite ca un fel de mâncare independent, dar puteți găti cartofi piure pentru ei.

Fotografie de ciuperci prajite albe cu ceapa

Bon apetit!

Добавить комментарий

*

7 + 3 =