Marinade for lam i ovnen

Marinade for lam med en detaljert forklaring på hvordan man marinerer et lag av lamm til baking i ovnen, og for hva det er gjort.

Ingrediensene

Bakbenet til en ram eller et lam – 1 stk.

Hvitvin – 500 ml

Hvitløk – 3 fedd

Stort salt – 1 ss.

Vegetabilsk olje – 3 gjenstander av l.

Krydderier: timian, rosmarin, oregano

  • 209 kCal
  • 5 timer

Kokeprosess

Jeg bruker marinade til lam i ovnen ikke ofte, men jeg bruker den fortsatt. Ulempene med denne fremgangsmåten for fremstilling er tid. Rammen er ikke en kylling. For riktig marinering av et stort stykke kjøtt trenger du minst et par timer, og under noen oppskrifter – og dager. Et betydelig pluss – kjøttet er veldig ømt.

Jeg møtte oppfatningen om at de bare syltet kjøtt for å skjule feil, eller at syltetøy gjør lamgummi. Oppriktig har jeg aldri møtt sistnevnte. Og også den “dårlige” fårekjøtten har aldri vært i hendene hennes. Det er det som marinerer med krydder egentlig gjør – det forandrer lukten av kjøtt. dvs. hvis kjøttet har for sterk fårekjøtt lukt, som du ikke liker, vil marinering hjelpe. Hvis lukten tvert imot er svak, og nesten fraværende, og du vil beholde den – sterke krydder bør unngås, det er bedre å gjøre det rent med salt og pepper. Nå, la oss se på et klart eksempel, hvordan man marinerer et ben med et ben for baking i ovnen?

Ingredienser til marinade for lam i ovnen

Først må den fjerne de ytre filmene og muligens fjerne overflødig fett. Hva er “overflødig fett”? Hvis du skal spise lam varmt, kan du ikke ha overflødig fett på beinet ditt. Men hvis det er kaldt, så er det fornuftig å kutte en tykk pute, det blir kaldt, det er smakløst.

Fjern fra vener av vener

Hvis du har det samme store lambenet som min (på ryggraden), har hun fortsatt bein i ryggraden og bekkenet. Marinerer her, strengt tatt, har ingenting å gjøre, bare så det vil være mer praktisk enn å kutte. Vi fjerner lårhårets hode fra leddet, alle gjenværende bein fra den tykke delen av stykket er kuttet ut. Kan brukes til matlagingstank.

Fjern bein

Den marinade i vårt land vil faktisk bestå av to deler – fra pasta og vin. For pasta, rengjør vi hvitløk og rist den med salt og urter, legger vegetabilsk olje, til pastaen. Med friske urter, rive av bladene fra kvister, grove kvister å kaste, i denne oppskriften er de ikke nødvendig.

Kombiner smør, hvitløk, salt og krydder

Vi piercerer flere store lommer i musklene. Du ser hvordan min kniv kom inn dypt, og hvor fett er det? Virkelig stor, ikke som søppel.

Pierce kjøtt med en kniv

En teskje fordeler pastaen med krydder gjennom lommene.

Sett marinaden i kjøttet

Med resten av pastaen dekker vi hele overflaten av foten. Her kan du legge til litt mer olje og salt.

Å dekke kjøttet med marinade

Vi legger foten i en dyp beholder og vann den med hvitvin. Ja, rett på toppen av den ferskt smurt pastaen. Stram beholderen sammen med beinet på toppen av filmen og marinér lam i vin ved romtemperatur i 2-3 timer, skru den av og til (filmen må fjernes og tappes på nytt hver gang, så ta litt tett en bedre). I kjøleskapet kan du marinere på denne måten og lenger.

Legg kjøttet på en bakkeplate

Jeg ga beregningen av lammets baketid i en annen oppskrift, der alt er skrevet i detalj, jeg ser ingen grunn til å gjenta denne informasjonen her. Det eneste er å vanne marinade der benet er marinert. I den forstand, ta den fra den, bake den på et bakeplate uten en marinade, og hente den opp i en krukke og bruk den til vanning, om nødvendig. Tidspunktet for baking endres ikke på noen måte, hva med marinering, hva uten.

Og resultatet etter pickling vil være litt annerledes, det er det. Ser du forskjellen i kjøttets farge og tekstur? Under foten bruker jeg vanligvis alltid det samme temperaturregimet, dvs. hele forskjellen er laget av marinade. Med ham viste mitt lam seg å være bokstavelig talt pærerosa.

Bakt lam

Vel, klarte jeg å forføre noen til å prøve å plukke benet for steking i ovnen?

Oppskrift på marinade for lam i ovnen

Добавить комментарий

*

+ 11 = 15