Aubergines gebakken in een koekenpan

Gebakken aubergine kan een apart schaaltje bij het aanbrengen van een geschikte saus, en een garnering of ingrediënt van een salade te zijn …

De ingrediënten

Aubergine – 2-3 stuks

Meel of zetmeel – 2-3 eetlepels.

Plantaardige olie – om te braden

Zout voor bereiding – ongeveer 1 theelepel.

  • 100 kCal
  • 40 minuten

Kookproces

Gebakken aubergines kunnen ook de belangrijkste onafhankelijke schotel zijn bij het serveren van een geschikte saus, evenals een bijgerecht of een ingrediënt van een salade. In een koekenpan plakken of cirkels van aubergines bakken – het is heel eenvoudig.

Er is zo’n advies: dat de olie in de pan niet “spuugt”, vett de braadpan in met azijn en dan al heet. Het lijkt erop dat hoeveel helpt)

Dus bak gebakken aubergines in een koekenpan …

De meeste aubergines zijn bitter, dus niet om de smaak van de bereide schotel te bederven, de bitterheid moet worden verwijderd. Hiervoor worden de gesneden aubergines besprenkeld met zout en blijven ze een tijdje staan. Ongeveer binnen 20-30 minuten zal de aubergine sap afgeven, en samen met deze zal verdwijnen en bitterheid.

Zout de aubergine

Om tevergeefs tijd te verspillen, kunt u een saus bereiden voor het bakken van gebakken aubergines. Bijvoorbeeld op smaak gebracht met knoflook en munt op basis van zure room of yoghurt. In plaats van munt kunnen er bijna alle verse of gedroogde kruiden zijn – naar smaak.

Bereid munt, zure room en knoflook

De hoeveelheid en verhouding van ingrediënten is naar smaak. Dan ongeveer een half kopje zure room werden gemengd met fijngehakte bladeren met twee takjes munt en geperst teentje knoflook, plus een snufje zout.

Maal munt en knoflook

Met aubergines het afgescheiden sap en zout afschudden en het oppervlak drogen.

Verwijder het uitgescheiden sap

Elk plakje aubergine aan beide zijden poeder meel of zetmeel zoals maïs (het is bijna transparant na de warmtebehandeling).

Rol de aubergine in meel

Bak de bereide aubergines in een koekenpan in plantaardige olie van beide kanten op een rossige korst.

Om aubergines te braden

Kant, indien nodig, kant-en-klare cirkels of plakjes aubergine uit op papieren servetten of handdoeken om overtollige olie te verwijderen.

Foto gebakken aubergine in een koekenpan

Gebakken aubergines in een koekenpan waren een succes! Serveer onmiddellijk of gebruik voor salades en snacks.

Recept voor gebakken aubergine in een koekenpan

Eet smakelijk!

Добавить комментарий

*

1 + = 8