Piščanec pečen na sol

Preprost recept za pečenje piščanca v peči v celoti, na soli.

Sestavine

Piščanec – 1-2 kosov

Sol – 0,5-1 kg.

  • 184 kCal
  • 1 h 5 min.

Postopek kuhanja

Piščanec, pečenje v peči na pekaču s soljo, postane rdeča, sočna (tudi dojka) zaradi posebne toplote soli in optimalno soljene zaradi solnih hlapov. Postopek priprave ne zahteva nobenega napora, pozornosti in sodelovanja, temveč gre sam po sebi. Če želite, lahko dodate kakšne začimbe, jih dajte na sol ali v piščanca.


Sol absorbira vse dodatne piščančje maščobe, nato pa se lahno zaostri za pladnjem za pečenje, tako da je skoraj čista in ne pere. Za okus lahko služi že pripravljeno piščanec z zelenjavo, rižem ali krompirjem in omakami.

Če želite kuhati piščanca na soli, potrebujete samo piščanca in sol, in kot začimbe, na primer črne in sladke paprike grah:

Bolje je, da kupite ohlajeno piščanec, a tudi iz zamrznjenega, se izkaže za slastno. Na plošči za peko zmešajte sloj soli in dodajte črni poper z grahom.

Pripravite piščanca: umijte jo suho, v straneh naredite vijake, da v njih vstavite konice kril in jih preprečite gorenju. Ni vam treba piti piščanca! Ponovil bom, da se bo popolnoma sol pri solnih hlapih s pečenjem.

Piščanca ali piščanca položite na sol.

Nato postavite posodo s ptico v predhodno segreto pečico do 200 stopinj. (Imam oboje piščance enokrilno …)

pečenje piščanca v soli

Približen čas pečenja piščanca, ki tehta 1-1,2 kg za sol, 1 uro ali več, do večje cvrtje kože.

Kako pečemo piščanca na sol

Piščanca kuhamo za dele in služi.

Piščanec pečen na sol

Bon appetit!

Добавить комментарий

*

66 + = 71