Piščanec pečen v sojini omaki v rokavu

Odličen recept za pečenje celotne piščanca v peči. Piščanca se peče v sojini omaki, v kulinaričnem rokavu.

Sestavine

Piščanec – 2 kg

Sojina omaka – 100 ml

Med – 70-80 g

Začimbe za piščanca – 10 g

Sol – 2-3 ščepec

  • 364 kCal
  • 1 ura 20 min.

Postopek kuhanja

Izjemno dišeča in okusna piščanca, pečena v sojini omaki in medu, se v rokavu izkaže za zelo sočno in ohranja vse vonje marinade. Ta ptica je pripravljena hitro – približno 50-60 minut, zato morate izračunati čas prihoda gostov, da jih prosijo z odlično pečeno posodo. Mimogrede, začimbe za piščanca lahko kuhate doma, zmešajte: mleto papriko, ščepec zemeljskega vročega popra, suhega česna, suhe zelenice in črnega mletega popra.

Za zagotovitev, da je piščanec nasičen z vsemi aromami marinade, ga je treba hraniti približno pol ure v njej, nič manj.

Mimogrede te bom naučil malo trika! Nežno dvignite kožo z vrha luknje in ga nežno odstranite s prstom ali žlico, ne pa do konca, da oblikujete žep. V njej pour 2 žlice. marinada, ena za vsako polovico prsi. Tako piščančji file med pečenjem ne ostane suh!

Piščančja trupina speremo v vodi in posušimo s papirnato brisačo.

Sestavine za piščanca, pečene v sojini omaki v rokavu

Sojina omaka in med se rahlo segrejeta v mikrovalovni pečici in premešamo.

Združite medu in sojino omako

Dajte malo soli v marinado in pustite piščanca.

Dodajte začimbe in sol

Piščančje truplo popolnoma pokrijejo z oblačenjem in ga dajo v posodo. Nalijte marinado v ptico, ne pozabite žepov na prsih. Daj ji “odmor” v njej približno 30-40 minut, občasno se obrača in raztrga z isto marinado.

Pelite piščanca

Nato piščanca položite v vrečo za pečenje in jo tesno privijte.

Piščanca položite v vrečko za pečenje

Paket položite s ptićico na pecilni list in pecilni plość v pećici, kjer pećete posodo pribliżno 50-60 minut pri 200C. Če vrh ptice utripa hitreje, kot je pripravljen, ga pokrijte s folijo ali izklopite zgornji ton, če pečica podpira to funkcijo.

Piščanca položite v embalažo v obliki

Pripravite zlato piščanca za mizo vroče, ne pozabite, da se sprostite iz paketa. Po želji ga lahko razdelimo na več delov, najprej odrežemo nogo, krila in vse drugo. Bodite prepričani, da poskusite pečene dojke – to je neverjetno!

Fotografija piščanca, pečene v sojini omaki v rokavu

Prijeten tebi!

Добавить комментарий

*

7 + 2 =