Tysk julekake

Hvordan lage en tysk julekake Stollen? Bare bland mel, melk, smør, sukker, gjær, mye og mye rosiner og mandler …

Ingrediensene

For testen:

Mel – 1300 g

Melk – 500 ml

Smør – 500 g

Alkohol 40% – 4 ss.

Gjær – 75 g

Sukker – 125 g

Lys rosiner – 250 g

Mørk rosiner – 250 g

Muskatfarge – 2 g

For det første pulveret:

Smør – 70 g

Almond – 100 g

Alminner bitter – 25 g

For det andre pulveret:

Smør – 70 g

Sukkersand – 50 g

Kanel – 2 ts.

  • 372 kCal
  • 3 timer

Kokeprosess

Tysk julekake er et uttrykk som de fleste konditorer automatisk forbinder med ordet “Stollen”. Men alle som allerede har prøvd, gjorde eller bare leter etter en passende oppskrift på å lage en tysk julekake, Stollen, jeg tror jeg var veldig overrasket over at dette er rart i bildet mitt for tull?

Min kjære, forestill deg, det er … også en tysk julekake! Og også shtollen! Bare ikke Dresden, som vi alle pleide å se, men nå glemt Naumburg. Jeg mener, i Naumburg og omegn, kanskje stollen og fortsatt bake det på den måten, men det ser ikke ut som alle shtolleni jeg vet, som selges i butikker. Dresden Stollen utløste alle konkurrenter i det moderne markedet. Oppskriften jeg fant i Henrietta Davidis bok, som for tysk matlaging – noe som Molokhovets, bare uten tilbøyelighet til å gi alle slags kjøkkenavfall til tjenerne. dvs. Det viser seg at, ifølge de mest konservative estimatene, er denne oppskriften hundre og femti år gammel (det er ofte umulig for Davidis bøker å bestemme publiseringsåret, fortsetter jeg fra datoen for hennes død). Vel, er det noen som er interessert i å prøve å lage en Stollen-oppskrift for et halvt århundre siden? Så gjør deg klar for noen operasjoner og ingredienser som vi ikke lenger bruker.

De fleste av komponentene i den tyske julekake er stollen, tror jeg, det er fortsatt ingen spørsmål, men paret må deklareres.

Alkohol 40% betyr egentlig bare en hvilken som helst sterk alkohol. Davidis har ingen mer nøyaktige instruksjoner. Jeg hadde en kirsebær-snaps.

Hva slags tofargede rosiner? Dette er en raisin fra svart og hvitt druer, de er litt forskjellige både i størrelse og smak. Lys – større, mørkere – veldig liten. I tysk matlaging er de ofte forskjellige.

Bitter mandler er virkelig lagt. Jeg vet at det nå er vanskelig å få det, men i den klassiske tyske shtollen er det absolutt nødvendig. Du kan erstatte den med aprikoskjerner. Generelt er en del prussyre syre en slik obligatorisk krydder til jul, når alle slektninger er tradisjonelt samlet sammen.

Muskatfarge er ikke et muskatnød, det er mye mer ømt. Hvis du ikke har en muskatfarge, ikke prøv å erstatte den med to gram muskatnøtt! Nøtte her, tror jeg, du trenger bokstavelig talt på toppen av kniven, et halvt gram.

Ingredienser til den tyske julekake Stollen

Vi siver melet.

Sift melet

Mel, smør til deig og melk legges på et varmt sted for å varme, til oljen blir myk. Vel, det er egentlig ikke så mykt som en krem, men at det lett kan blandes til en ikke så deig deig.

Forbered smør, mel og melk

Rosiner som det følger min (og samtidig gjenoppretter fuktighet).

Vask rosinene

Vi sprer russinene i et jevnt lag over pannen og tørker i ovnen ved lav temperatur (ca. 50 ° C) i 10 minutter.

Sett rosinene på et bakeplate

Vi gjør en infernal ting: Vi splitter smuldret gjær i 40% snaps. Hvorfor – jeg vet ikke, men det er skrevet.

Kombinere gjær og alkohol

Melem eller spade i en mørtel av muskatfarge.

Mørk muskatmos

I midten av testen, gjør en dybde, hell melk og gjær med snaps. Rør.

Hell gjær og melk i melet

Tilsett sukker, muskatfarge og smør.

Tilsett smør

Vi knir deigen til homogenitet.

Knead deigen

Vi blander rosiner i deigen, legger den i varme, under et lokk eller et håndkle, og gir det omtrent dobbelt (det tok meg omtrent en time).

Legg rosiner i deigen

Mens deigen er egnet, grovhakkede eller knuste mandler i en mørtel. På meg var vanlige allerede hugget, det var bare å grille bare bittert.

Shred nøtter

Bitter mandler er godt blandet med det vanlige.

Kombiner to slags mandler

Når deigen har nærmet seg to ganger, smelter 70 g olje. Vi legger ovnen på oppvarming til 180 ° C.

Smelt smør

Vi danner en eller flere “brød” fra deigen, legg dem på en bakervare på konditorpapiret (moderne anbefaling). Det er ingen tvil om noen symbolsk “swaddling” og folding av kaken. På overflaten kan du gjøre snitt med en kniv. Stollen er smurt med olje og sprinklet med en blanding av mandler.

Stryk deigen med nøtter

Bake stallen i ovnen på et gjennomsnittlig nivå ved en temperatur på 180 ° C i omtrent en time (før prøvetaking på en tørr stråle).

Bake Stollen

Kort før baktiden smelter smøret (70 g) og blander sukker og kanel.

Bland sukker med kanel

Hell ut fra ovnen stollen smeltet smør og dryss med sukker og kanel.

Tysk julekake shtollen

Så, hva har vi mot den vanlige shtollenov? I denne svært lite sukker i deigen og deigen selv, selvfølgelig, takket være gjær med snaps, veldig porøs, i sammenligning med moderne shtollen – bokstavelig talt bokstavelig talt luft! Mengden olje – nede i hullet – nesten halvparten av mengden mel, og til og med for å belegge to faste deler. Veldig interessant metode – mandler er ikke i deigen, men på overflaten. Stekt og sprø, det oppfattes å smake mye mer intensivt enn om det var en del av deigen.

Foto av den tyske julekake Stollen

En tysk julekake fra det nittende århundre i den tjueførste mottok fra tysken følgende vurdering: “En kul cupcake, men dette er ikke stollen, men gjør det igjen.”

Oppskriften på den tyske julekake er Stollen

Добавить комментарий

*

− 6 = 4