Kissel van duindoorn

Een heldere en gezonde drank die het immuunsysteem versterkt en proost! Sterk aanbevelen om het te proberen!

De ingrediënten

Duindoorn – 0,5 kg

Water – 1-1,2 l

Suikerzand – 0,5 eetl.

Zetmeel – 5 eetlepels.

  • 58 kCal
  • 15 minuten

Kookproces

Ik hou nu van kusjes, en kussen van duindoorn was geen uitzondering op de regels. En mijn familie vindt ze niet leuk, maar zoals ze zeggen: “Wat er ook gebeurt, het is het beste” – omdat de hele pot met zo’n geurige en nuttige drank naar me toe gaat! Vroeger wist ik niet hoe ik gelei moest bereiden, en het bleek altijd met uitstekend zetmeel in de massa, hoewel het dik was.

Alles komt met ervaring (en met lezen op internet). Het bleek dat het nodig was om het zetmeel te vullen met koud water, omdat het in de hitte was dat de klonters vormden, bovendien, God verhoede, om het zetmeel zelf in de hete vloeistof met vruchten te gieten – een vast stuk te krijgen. Dus waar heb ik het over …

Duindoorngelei is een heerlijke en nuttige herfstdrank, die ik je ten zeerste aanbeveel om te proberen !!! Bereid alle benodigde ingrediënten voor en begin met koken!

Ingrediënten voor gele duindoorngelei

We zullen de duindoorn in het water wassen en de bessen bevrijden van puin, folders, enz.

Was duindoorn

Ontruim de stekken en giet de massa in een pan of pan.

Leg de duindoorn in een pan

Voeg suiker toe, op basis van de smaak van bessen. Als ze zuur zijn, voeg dan meer toe, als het zoet is en dan minder. Vul met heet water en plaats de container op het fornuis, breng de inhoud aan de kook.

Voeg water en suiker toe

Kook ongeveer 5-10 minuten. Zodra de bessencompote zijn kleur van oranje in geel verandert, verwijderen we de container van de plaat en beloven bessen met een pers voor aardappelen.

Stretch wegedoorn met tolstalk

Zeef de compote door een zeef en verwijder de cake en de pitjes. Giet opnieuw de vloeistof in een pan en plaats deze op het fornuis, inclusief het minimum vuur.

Veeg de zee-duindoorn door een zeef

Verdun het zetmeel in een kop of glas met een beetje koud water en vul het met compote, roer onmiddellijk. Protocollen van kissel uit zee-duindoorn op het fornuis voor ongeveer 1 minuut, ervoor te zorgen dat het niet kookt. Verwijder vervolgens de container van de plaat.

Strooi zetmeel

We laten de duindoorn een beetje afkoelen en schenken hem in voorbereide kopjes of glazen, naar wens versierend.

Foto van duindoorngelei

Aangenaam voor jou!

Het recept voor gelei van zee-duindoorn

Добавить комментарий

*

− 2 = 7