Patties dengan epal di dalam ketuhar

Pai ragi dengan pengisian epal adalah tambahan yang sangat baik untuk minum teh di rumah.

Bahan-bahannya

Tepung – 220 g

Kelajuan tinggi ragi – 4 g

Susu – 100 g

Butter – 25 g

Gula – 40 g

Telur ayam – 1 pc.

Garam – 1/3 sudu teh.

Untuk pengisian:

Epal – 300 g

Gula – secukup rasa

  • 201 kcal
  • 3 jam

Proses memasak

Tepung yang sangat lazat dibuat dari adonan ragi yang terbaik dengan pemadat, yang sentiasa boleh dibuat dengan cepat daripada epal segar. Untuk membuat adunan untuk pai sebagai tender yang mungkin, proses pemukul harus dikurangkan kepada minimum, iaitu. selepas kita menambah semua bahan yang diperlukan, dengan cepat campurkan segala sesuatu sehingga keadaan homogen dan secara literal hanya beberapa gerakan tangan menguli doh. Kerana fakta bahawa ia tidak dimajukan untuk masa yang lama dan doh tidak curam, tetapi lembut dan lentur, patties harfiah lembut.

Pada asasnya, saya membakar pai itu dengan penambahan ragi segar, tetapi kali ini saya lakukan dengan yis berkelajuan tinggi dan hasilnya sama baiknya. Jadi jika anda takut bekerja dengan ragi segar, ujian ini adalah untuk anda. Jadi, mari kita mula memasak pirozhki dengan epal di dalam ketuhar … Sediakan semua produk dalam senarai.

Ramuan untuk patties dengan epal di dalam ketuhar

Kami mengukur jumlah ragi yang diperlukan dan membubarkannya dalam susu sedikit hangat. Pastikan suhu susu tidak melebihi 38-40 darjah.

Tuangkan ragi ke dalam susu

Dalam ragi yang dibubarkan dalam susu, tambah 1/3 daripada jumlah gula dan campuran.

Tuangkan gula

Tuang campuran yis ke dalam tepung yang diayak, kacau.

Tuang campuran yis ke dalam tepung

Masukkan telur ayam dan baki gula, kacau lembut.

Tambah telur dan gula

Pada akhirnya kita tuangkan cair, tetapi tidak minyak panas, ia perlu disejukkan. Juga tambah garam dan akhirnya campuran semuanya, kemudian tutup doh dan biarkan untuk pemeriksaan selama 1.5 jam.

Tuangkan minyak

Walaupun adunan itu meningkat, kami akan memotong epal menjadi kepingan kecil.

Potong epal

Lipat epal dengan periuk atau mangkuk, tuangkan gula dan letakkan api perlahan untuk membuat apel melembutkan. Jumlah gula di sini akan bergantung kepada rasa epal, epal yang lebih berasid, lebih banyak gula perlu ditambah. Tidak kira berapa banyak gula, dan ia adalah rasa yang penting, yang akan dibimbing oleh anda.

Epal panas dengan gula

Pengisian epal selepas memasak perlu disejukkan, selepas itu ia boleh digunakan. Semasa pengisian sedang dimasak dan disejukkan, adunan itu datang, dan kemudiannya boleh membuat pai daripadanya.

Adunan siap sedia

Kami menyebarkannya di atas meja, menguliinya, membahagikannya ke bahagian yang sama, sedikit melancarkan setiap bahagian dan letakkan pemadat epal.

Masukkan pengisian pada doh

Kami melindungi tepi, membentuk patty, dan meletakkan jahitan pada dulang pembakar dengan kertas kulit atau tidak lekat. Biarkan minit di 15 untuk pemeriksaan dan tolak sedikit telur atau mentega, kerana lebih seperti itu.

Untuk membuat pai

Bakar pai dengan epal di dalam ketuhar, dipanaskan pada suhu 180 darjah, 15 minit.

Gambar pai dengan epal di dalam ketuhar

Biarkan mereka sejuk, dan anda boleh berkhidmat. Pai ketuhar dengan epal yang baik dan dengan teh, dan dengan susu, pilih selera anda!

Resipi untuk pai dengan epal di dalam ketuhar

Добавить комментарий

*

13 + = 17