Malčna torta iz maline

Torta s kosmičem iz maline je omamno rumenkasta znotraj in zunaj, po okusu in barvi. Konzistentnost raztopine, ki se topi v ustih.

Sestavine

Malina – 1300 g

Krema za stiskanje – 600 ml

Čokoladna bela – 250 g

Sladkorni pesek – 100 g

Vanilen sladkor – 2 kos

Želatina (pakiranje, potrebno za geliranje 500 ml tekočine) – 1 kos.

Voda za namakanje želatine – glede na potrebe

Glaze – 250 ml, ni potrebno

Pripravljena piškotna torta – 1 kos.

  • 177 kCal

Postopek kuhanja

Malinska torta iz maline – to je dva kilograma rajskega užitka za ljubitelje Malinke (no, vsi ne volijo kokosov, in vsakdo ima rajski užitek!). To je težje kot hrošči z jagodami, ki ne vsebujejo toliko zrn, toda po mojem mnenju so pire maline v pavšalnih sladicah nekako boljše od naravnega. V preostalem – muh je zelo preprost. Toda obrazec, ki sem ga tokrat vzel, je težko pokazati, kako lahko preprosto in hitro podrežem pecivo s piškoti pod takšno konfiguracijo.

Zapletenost uporabe kalupa z notranjo luknjo za pecivo s pestjo je, da ni jasno, kakšen volumen miši boste dobili od količine sestavin, ki so navedene v receptu. Kreme se lahko razlikujejo na različne načine, in odvisno od tega bo drugačen obseg končne mase. Tudi maline, po drgnjenju, so lahko bolj ali manj kot jaz. Pri meni se je zgolj slučajno izkazalo, kolikor je bilo potrebno, na volumen obrazca – 2 litra. Izkazalo bi se več – ni pomembno. No, kako bi bilo to manj? Kako potem na dnu? Vnaprej ne boste merili, vendar pa je nekaj koristnih elementov, ki pomagajo sprejeti ukrep, tudi ko je mousse izpolnil obrazec.

Sestavine za torto iz malin

Mleto malino presejemo skozi kovinsko sito, da odstranimo semena. Odsevajo jih.

Obrišite maline skozi sito

Želatino zmešajte v majhni količini hladne vode 5 minut (ali če je drugače napisano na embalaži).

Želatina v vodo

Chop belo čokolado.

Izrežite čokolado

Stisnite želatino in jo raztopite na nizki temperaturi v 200 ml smetane skupaj z belo čokolado, navadnim in vanilinskim sladkorjem, dokler se popolnoma ne raztopi.

Nalijte sladkor

Prejmite 400 ml smetane do mehkih vrhov.

Krem krem

Mleto piremo mešamo v mešanico kremne čokolade in enakomerno raztopimo.

Dodajte malinovo pire

V treh korakih mešajte šlago s preostalimi sestavinami, dokler ne dobite homogene mešanice.

Uvesti kremo

Napolnite muh v kalup za torto.

Moške vlijemo v obliko

Izmerite premer dna zelo udobno brezmejen obroč za pecivo. Ni nobenega prstana – no, kaj, med ploščami najti tisto, ki bo malo manj. Premer notranje odprtine mora biti manjši od premera katerega koli očal, kozarcev ali vrčkov. Na kratko, dno je precej preprosto izrezati brez meritev, z izbiro.

Izrežite torto

Pečen kruh, položen na vrhu mase, postavite torto v zamrzovalnik, dokler ni popolnoma utrjena. Ure na 6.

Položite torto na mousse

Če uporabljate zrcalno glazuro, jo morate najprej rahljati v mikrovalovni pečici pred uporabo (4 minute v načinu “odtaljevanje”), nato pa izstrelite mehurčke in ohladite na rahlo toplo temperaturo.

Talite glazuro

Peljemo torto iz zamrzovalnika, jo izvlečemo iz kalupa. Če uporabljamo glazuro, jo postavimo kjerkoli in kamorkoli bo tok zlahka.

Izvleci torto iz obrazca

Zalijemo torto z mazanjem piščančjega mesa.

Pokrij torto z ledom

Pustite pogačo v hladilniku. Dolgo, ne manj kot 4 ure.

Fotografija torte iz malinov

Rezanje kosmičev s kosmičjem iz mesa ne pomeni nikakršnega smisla, saj se led, morda pol tone, razlikuje od barve mosa. V splošnem se ta kolač odpre z okusnimi in barvnimi parametri.

Recept za malinovo torto

Добавить комментарий

*

31 + = 37