Krim Krim Lenten

Jika ada yang cepat atau anda telah telur dan susu yang benar-benar terbengkalai, dan anda benar-benar mahukan yang manis, maka resipi krim ini pasti sesuai dengan anda.

Bahan-bahannya

Air – 200 ml

Tepung gandum – 4 sudu besar.

Gula – 1/2 cawan

Vanillin – 1 g

Lemon – 1 pc.

  • 134 kcal
  • 15 min.

Proses memasak

Saya membawa kepada perhatian anda krim megah untuk kek atau pencuci mulut lain, yang boleh digunakan dengan selamat semasa berpuasa. Ia disediakan tanpa susu, telur dan keju cottage. Disiapkan dengan mudah, dan dimakan dengan serta-merta, dan ini satu-satunya negatif. Rasanya hebat. Dengan krim ini, kek apa pun akan menjadi lebih enak, lebih halus dan wangi.

Sediakan bahan-bahan yang diperlukan untuk penyediaan krim tanpa lemak untuk kek.

Bahan-bahan untuk krim tanpa lemak untuk kek

Oleh kerana resipi krim bersandar, dan ia tidak mempunyai susu atau telur, rasa dan aroma krim akan menguatkan tepung. Untuk melakukan ini, ia mestilah digoreng dalam kuali kering sehingga cahaya keemasan dan sehingga bau kacang gandum yang menyenangkan. Sepanjang masa menggoreng, kacau dengan sudu. Ini akan mengambil masa kurang dari 5 minit. Kemudian keluarkan dari haba dan biarkan masa sejuk. Adalah penting untuk tidak terlebih dahulu tepung, jika tidak, krim akan pahit dan mempunyai bau yang tidak menyenangkan.

Goreng tepung

Basuh lemon dengan teliti (ia boleh digantikan dengan oren) dan mengupas semangat.

Keluarkan kulit dari lemon

Dalam periuk tuangkan air, letakkan kulit lemon, taburkan gula dan vanillin. Bawa mendidih dan rebus selama 1-2 minit.

Rebus air dengan gula dan semangat

Tekan kapasiti periuk, buang semangat.

Kami mengambil semangat

Kebakaran mengurangkan minimum dan tuangkan tepung yang disediakan. Dan dengan kacau berterusan, bawa ke keadaan padat. Ketumpatan krim yang diingini dapat disesuaikan dengan jumlah tepung. Semakin tebal krim itu, semakin banyak tepung harus ditambahkan.

Campurkan air dengan tepung

Untuk mengelakkan ketulan, anda perlu campurkan krim secara intensif dan sentiasa. Lebih baik menggunakan pukul untuk ini. Sekiranya benjolan tepung yang dipukuli masih terbentuk, hapuskan krim melalui penyaring halus.

Kami kacau krim

Krim untuk kek adalah homogen, dengan rasa yang enak, bau yang kaya, pemandangan yang megah. Tidak ada yang lebih rendah daripada krim yang menggunakan telur dan susu.

Ready Cream Cream Ready

Krim boleh digunakan: melincirkan kek kek, menggabungkan dengan buah-buahan, jem atau biskut.

Lubricate kek dengan krim

Kek dengan krim tanpa lemak hanya indah: lazat, wangi dan sangat lembut.

Kue siap dengan krim tanpa lemak

Selera makan. Masak dengan cinta.

Resipi krim tanpa lemak untuk kek

Добавить комментарий

*

62 − = 61