Ayam kefir dengan kentang dalam ketuhar

Pilihan win-win untuk memasak ayam dengan kentang dalam oven. Sesuai untuk meja dan diet kanak-kanak.

Bahan-bahannya

Ayam fillet – 350 g

Kentang – 600 g

Kefir – 200 ml

Bawang-lobang – 1 pc.

Bawang putih – 4 gosokan

Garam – 2 sudu kecil.

Rempah – 1 sudu kecil.

Minyak sayuran – 3 sudu besar.

  • 98 kCal
  • 2 jam

Proses memasak

Saya mencadangkan untuk memasak ayam dalam kefir dengan kentang dalam ketuhar – anda tidak benar-benar makan daging lebih lembut. Dan bagaimanapun, mengamalkan ayam dalam produk asam-susu adalah idea yang hebat. Ia pantas, ia mampu dimiliki, ia lazat – ia cukup bonus. Dan dengan cara ini, resipi ini adalah cara yang baik untuk membuang yoghurt tidak terlalu segar. Untuk minum ia sudah seperti itu tidak akan wajar, dan di sini untuk mengambil jeruk di ayam – mengapa juga tidak hadir? Nah, anda boleh membakar lebih banyak penkek.

Sediakan semua ramuan segera supaya tidak ada kekeliruan semasa memasak.

Bahan-bahan untuk ayam dalam kefir dengan kentang dalam oven

Cuci ayam fillet sejuk dan potong di sepanjang jalur. Jika anda mendapati kepingan lemak, tulang rawan, tulang, tendon, kemudian potong.

Chop fillet ayam

Potong bawang dan potong ke dalam bahagian cincin, juga berus dan hancurkan dengan pisau pisau atau sekadar memotongnya.

Potong bawang dan bawang putih

Campurkan kepingan ayam dengan bawang cincang dan bawang putih. Kacau lebih baik dengan tangan anda supaya dalam proses anda boleh mencubit bawang – dia akan dengan cepat memperuntukkan jus, dan daging akan mempunyai masa untuk meleleh sedikit. Jangan lupa menambah garam dan menambah rempah kepada ayam, walaupun anda boleh mendapatkan dengan lada hitam biasa.

Campurkan ayam dengan bawang dan bawang putih

Tuangkan ayam dengan sayuran kefir, kandungan lemaknya boleh jadi apa-apa. Adalah dinasihatkan supaya berdiri selama 30 minit.

Tuang kefir

Kupas kentang dan basuh, potong ke dalam kubus dan masukkan ke dalam pinggan mangkuk, disejukkan dengan sayuran atau mentega. Garam dan taburkan dengan kentang rempah. Adalah baik untuk menggunakan paprika atau ketumbar tanah.

Taburkan kentang dengan rempah

Teratas dengan kentang fillet ayam dengan bawang, bawang putih dan yogurt. Tutup bentuk dengan foil atau tudung, hantarkan ayam kefir dengan kentang ke ketuhar, dipanaskan hingga 180 darjah, dan bakar selama 30 minit Kemudian buka tudung dan bakar selama 15 minit lagi.

Letakkan daging pada kentang

Hidangan itu siap, panas atau panas.

Gambar ayam dalam kefir dengan kentang di dalam ketuhar

Anda boleh berkhidmat dengan kentang dengan daging hijau, sos, sayuran segar. Selera makan!

Resipi ayam dalam kefir dengan kentang di dalam ketuhar

Добавить комментарий

*

60 + = 65