Rebus kentang dengan daging dalam periuk tekanan

Mahu makan malam yang cepat dan enak untuk seluruh keluarga tanpa kerumitan? Sediakan kentang rebus dengan daging dalam periuk tekanan!

Bahan-bahannya

Kentang – 300 g

Bawang – 1 pc.

Wortel – 1 pc.

Babi – 300 g

Perasa untuk daging – 1 sudu kecil.

Minyak zaitun – 1 sudu besar.

Garam dan lada – secukup rasa

  • 152 kCal
  • 25 min.

Proses memasak

Sebagai perempuan simpanan malas yang suka sejuk, tapi tidak suka bekerja dengannya untuk jangka masa yang panjang, saya pernah membeli periuk tekanan untuk tujuan ini – kuali dengan tudung khas. Saya memasak sejuk di dalamnya sangat jarang – kebanyakannya pada hari cuti, tetapi saya mendapati banyak aplikasi untuk periuk tekanan dan hari ini saya akan berkongsi resipi untuk hidangan kegemaran saya yang dimasak di dalamnya.

Kentang yang direbus dengan daging dalam periuk tekanan hanyalah mimpi resipi untuk mana-mana suri rumah. Menyediakan kentang itu dengan cepat, yang sangat lembut, lembut, dan daging hanya jatuh ke dalam serat, memberi sos rasa penuh mereka.

Sediakan semua produk dalam senarai dan mula masak. Dengan cara ini, kuantiti bahan, serta komposisi, boleh diubah mengikut budi bicara anda, anda boleh mengambil apa-apa daging, jumlah daging atau kentang – bertambah jika anda mahu.

Bahan-bahan untuk kentang rebus dengan daging dalam periuk tekanan

Kentang, wortel dan bawang dibersihkan, mencuci sayur-sayuran.

Sayur-sayuran bersih

Pork dipotong menjadi kepingan yang agak besar.

Potong daging

Jika anda mahu versi diet hidangan, anda boleh goreng daging, dan meletakkan di mentah periuk tekanan, saya suka kentang tumis “berasap”, jadi pra-goreng hirisan daging babi dalam kuali dengan tambahan minyak zaitun untuk 7-10 minit. Goreng lebih baik pada panas yang tinggi, tukar daging untuk mendapatkan coklat karamel di atas.

Goreng daging

Kami memotong kentang menjadi kiub besar, saya memotong setiap kentang menjadi 8 keping.

Potong kentang

Dalam periuk tekanan meletakkan daging dan kentang.

Letakkan daging dan kentang dalam periuk tekanan

Bawang dipotong menjadi kiub kecil. Wortel dipotong ke dalam bulatan.

Potong bawang dan wortel

Masukkan sayur-sayuran cincang ke periuk periuk tekanan. Sekarang sudah waktunya untuk garam, lada, bay daun dan bumbu daging.

Masukkan rempah dan garam

Kami menambah air ke kaserol untuk tanda, anda boleh lebih banyak, tetapi tidak kurang.

Tuangkan air

Tutup periuk dengan tudung. Pengatur stim diatur ke maksimum. Letakkan periuk di atas api dan biarkan kandungan mendidih, ia ketika itu tiub pusingan akan bangkit dan keluar dari lubang keluar wap. Kurangkan api ke medium dan masak kentang dengan daging selama 12-15 minit.

Tutup periuk tekanan

Selepas itu, matikan api dan tunggu selama 5-7 minit sehingga penyumbat pusingan kembali ke tempatnya, dan keluarkan tudung. Di sini kentang wangi yang harum dengan daging di dalam periuk tekanan ternyata pada akhirnya! Sekiranya anda mahukan sos yang lebih tebal, anda boleh kentang kentang pada api yang tinggi tanpa tudung selama 4-5 minit untuk membuat saus menebal.

Gambar kentang rebus dengan daging dalam periuk tekanan

Jika anda memasak kentang rebus dengan daging, maka hanya dengan cara ini, kerana sebagai kentang menyimpan bentuk, walaupun sangat lembut, tidak runtuh, dan daging hanya memecah menjadi serat dan cair di dalam mulut.

Resipi untuk kentang rebus dengan daging dalam periuk tekanan

Ambil dari jeruk buatan sendiri di bawah tanah dan kuduskan mereka ke meja bersama dengan rebus dalam kentang periuk tekanan dengan daging.

Selera makan!

Rebus kentang dengan daging dalam periuk tekanan

Rebus kentang dengan daging dalam periuk tekanan

Добавить комментарий

*

+ 55 = 63