Ržene torte

Rženi medaljon ima nekoliko drugačen okus kot pšenica – in seveda drugačno barvo! Rjavi sladkor daje konsistenco posebno pikantnost.

Sestavine

Ržna moko – 200 g

Med – 100 g

Rjavi sladkor – 100 g

Maslo – 80 g

Jajce – 1 kos.

Začimbe za medenjake – 1 tsp.

Pecilni prašek – 0,5 tsp.

Cimet – po okusu

  • 372 kCal
  • 3 ure

Postopek kuhanja

Ali lahko naredim medene piškotke brez rdeče moke? Da je enostavno! In ne bodo nič slabše, le kapljica drugih v okusu in barvi. Posebna pikantnost tega testa je uporaba rjavega sladkorja namesto belega. Rjava – bolj odporna, manj topna, zato se posamezni kristali zadržujejo v končnih izdelkih. Medenjaki niso zelo gosti, vendar niso mehki ali krhki.

Kljub velikemu čas kuhanja, lahko rečem, da je recept pecivo iz ržene moke v domu – absolutno ni časa! In za dolgo časa, saj morate najprej ohladi medu, nato testo v hladilniku ure, nato pa – v 18. minuti je pečen. In kuharjevo delo je čisti cink.

Na 200 gr. rženo moko (imam – rženo rdeče) 100 g. draga, 100 gr. rjavi sladkor, 80 gr. maslo, 1 jajce, 1 tsp. začimbe za pecivo (in po želji dodatno cimeta) in pol žličke pecilnega praška. Seveda lahko dodate kakav, toda, s tem se strinjate, boste dobili tradicionalno barvo medenjaka! In brez kakava imamo skoraj čisto rjavo rjavo.

Sestavine za piškote medenjaka v domačih razmerah

Na srednji vročini topimo med, maslo in rjav sladkor, dokler ne dobimo precej enakomerne tekočine. Ni vam treba čakati na popolno raztapljanje sladkorja.

Združite medu, maslo in sladkor

Nastalo tekočino nalijemo v posodo, kjer se lahko hitro ohladi. Če ni žganja, potem se ohladi v ponvi.

Heat med z maslom in sladkorjem

Ko se mešanica medu ohladi, premešajte v moko, pecilni prašek, začimbe medenjakov in dodajte jajce.

Dodajte jajce in moko

Zgnetemo vse sestavine gladko testo, ga v plastično vrečko in pošljemo v hladilniku vsaj 1 uro. Lahko – vsaj za en dan.

Zamesite testo

Pred začetkom oblikovanja torte je potrebno pečico nastaviti na 180 ° C za ogrevanje.

To testo, seveda, lahko potegnemo ven in naredimo oblikovani medenjaki. Konfiguracija ne sme biti preveč zapletena, testo plavajo med pečenjem. Ampak sem se odločil pokazati oblikovanje medenjakov iz posameznih kosov. Za to se testo potopi v klobase in klobase se razrežejo v neke vrste podložke.

Rezino testo z nožem

Shaybochka roke dajejo obliko ravnih pecivo (debelina – ne več kot 8 mm). Lahko nož stisnete.

Naredite nožne risbe

Rženi medenjaki pečejo v peči na povprečni ravni pri 180 ° C približno 18 minut. Merilo pripravljenosti – dno se začne rjavo, vrh je še vedno svetel.

Končane medene piškotke v rženi moki doma

Po peki mora biti medenjaki dovoljeno ležati približno eno uro.

Recept za piškote medenjaka v domačih razmerah

Verjamemo, da se v pločevinki lahko medenjaki iz ržene moke shranijo do enega meseca. Tega poskusa nismo uspeli izvesti, jedli smo jih istega dne.

Fotografija medenjakov piškotkov iz ržene moke doma

Добавить комментарий

*

+ 60 = 62