Valja s kozicami in kumaricami

Klasična različica zvitkov – s kozicami in svežimi kumarami. Lent za ljubitelje japonske kuhinje. Priporočam!

Sestavine

Nori listi – 6 listov

Riž (okroglo) – 200 g

Kozica – 250 g

Kumara (sveža) – 2 kos.

Jabolčni kis (ali riž) – 30 ml

Sol – 1 tsp.

Sladkor – 0,5 tsp.

Sezam – 1 žlica.

  • 156 kcal
  • 1 h 30 min.

Postopek kuhanja

Suši in zvitki so jedi tradicionalne japonske kuhinje, ki so v našem življenju trdno zasedle nišo. In čeprav je ta jed kot precej eksotična in na prvi pogled potrebuje nekaj spretnosti in roke, to ni tako. Rolls lahko izdelate sami v domu. Rolls s kozicami in kumaricami, po mojem mnenju, je klasična, in priporočam, da z njimi začnete dabbler-dilettante.

Pripravite vse komponente, da ne izgubijo pogleda ničesar. V glavnih vlog imamo: riž okrogle, sveže kumare, kozice, sezam, nori morske alge, sol, sladkor, jabolčni kis, sojino omako. Najprej kuhamo riž, tu ni ničesar kozmičnega, kot ponavadi kuhamo v razmerju vode 1: 2, dodamo 0,5 čajne žličke vode. sol. Zelo je priročno, da kuham riž za zvitke v multivarketu, izkaže se točno tisto, kar je potrebno.

Kuhani riž

Zdaj bomo oblačili kot rižev kis. Morda ste srečni, v vaših prodajnih mestih pa prodajajo riž. V naši regiji je težko najti, zato pojdite na trik, ki sploh ne pokvari rezultata. Vzemite 30 ml jabolčnega ugiba (naravni!), Izpuščaj 0,5 žličke. sol in 0,5 tsp. sladkor, vse je mešano – polnjenje riža je pripravljeno. Kisel malo malo vlijemo v ponev z rižem, ga obrnite s lopatico.

Fotografija riža za zvitke

Kuhanje za valje. Sveža kumara in rezano s slamicami. Če je lupina težka – jo je mogoče očistiti. Ne pozabite preveriti kumare za grenkobe.

Kumare, sesekljane

Zamrznjene škampe se prednostno odmrznejo v naravnih razmerah. Če jih odmrznete v vreli vodi – nato pa ne več kot 2 minuti, sicer bodo postale “gume”. To velja za kuhane zamrznjene kozice. Surovi kuharji so navedeni v času pakiranja.

Kuhani kozice

Odstranite lupino, noge, sperite kozico pod tekočo vodo.

Škampi so olupljeni

Če so kozice velike (na primer kraljevsko), jih je bolje razrezati na dva dela. Če je majhna – potem zapusti, tako kot je.

Razrez kozic

Zdaj najbolj odgovoren del. Vzemite standardni nori stanja in odrežite s 1/3 škarjami. Nato se lahko uporablja za vse zvitke, riž zunaj. Z mokrimi rokami vzemite kroglico za riž in jo razdeli na površino alg. Na vrhu pustite razmak 1-1,5 cm. Debelina riža ne sme presegati 3-4 mm, tj. Nori mora sijati skozi to.

Daj riž na nori list

Potresemo z riža s sezamom, v sredini postavimo polnjenje – kumare in kozice.

Postavite kozice in kumare

Zdaj, z obema rokama držite prste polnila, tako da se ne spustijo in s pomočjo bambusove matice izklopimo tesen zvitek. Prostega roba nora je treba navlažiti z vodo, potem bo postal lepljiv, valj pa bo varno pritrjen. V tem primeru se pregovor “oči bojijo – in roke počnejo!”

Roll nore, riža in polnjenja

To je vse! To je bil najpomembnejši del kuhanja. “Zavrtimo” zvitke iz preostalih sestavin, celotne “klobase” se v hladilnik pošljejo 20-30 minut, tako da se oblikujejo. Nato z ostrim nožem odrežemo vsak dolgi val na kratko, ne debelejše od 2 cm. Nož je treba nenehno navlažiti z vodo, sicer se bo riž držal.

Izrežite zvitke

Zadnja, najprijetnejša faza – postavite naše zvitke s kozicami in kumaricami na ravno posodo. Postrezite s sojino omako, po želji s kislem ingverjem in japonskim mustabi gorčico.

Recept za zvitke s kozicami in kumarami

Bon appetit!

Добавить комментарий

*

97 − = 87