Salata “Neptun” cu creveți și caviar roșu

Salata “Neptun” va fi perla mesei dvs. festive.

Ingredientele

Creveți – 250 g

Mussels – 250 g

Squid 250g

Caviar roșu – 100 g

Sos de soia – 3 linguri.

Smantana – 2 linguri.

  • 109 kCal
  • 15 min.
  • 5 min.

Procesul de gătit

Neptun este regele mărilor, iar salata Neptun este vasul regal al sărbătorii festive. Gustul său este blând și ușor. Pregătește o salată și rapid și pur și simplu, dar din moment ce principalele ingrediente sunt fructe de mare, trebuie să știți cum să le pregătiți în mod corespunzător, pentru a nu strica gustul salatei.

Pentru o hrănire eficientă, puteți utiliza o ceașcă de servire sau kremanki, tartlets sau frunze de salată.

Produsele pentru prepararea salatei “Neptune” cu creveți și caviar roșu sunt pregătite conform listei.

Ingrediente pentru salata

Se fierb calmarul, dar mai întâi trebuie să fie dezghețate la temperatura camerei, cu apă clocotită și cu ușurință înlăturați pielea pliată, scoateți coarda și entrails. Se toarnă apă rece rece, se adaugă un vârf de sare și se aduce la fierbere. Îndepărtați carcasa calmarului și răciți-o cu o presiune. Este important să ne amintim că tratamentul termic lung privează produsul de aromatizare, precum și proprietățile nutriționale, iar calmarul devine cauciuc.

Se fierbe calmarul

Atunci când calmarul este răcit, tăiați în inele subțiri sau paie.

Taie calmarul

Pregătiți creveții: dacă sunt brute, fierbeți-le timp de 3-5 minute. Dacă creveții sunt sudați – trebuie să ardeți cu apă fiartă. De asemenea, este important să nu se digereze, altfel carnea își va pierde sensibilitatea și va deveni cauciuc. După răcire, curățați. Dacă creveții sunt mari, este mai bine să le tăiați în 2-3 părți.

Se fierbe crevetele

Combinați creveții cu calmarul.

Conectați calmarul cu creveți

Pregătiți midii: puneți midii congelați pe o tigaie bine încălzită. Dupa 1,5-2 minute in tigaie va fi mult lichid, mielurile se vor topi.

Gatiti midii

După un minut, turnați sosul de soia și amestecând ocazional, așteptați până când tot lichidul se evaporă. Mușchii vor dobândi un gust luminos și sălbatic, vor deveni moi și delicți.

Adăugați sos de soia

Scoateți din căldură și după răcire, combinați cu celelalte componente ale salatei.

Puneți midii într-o salată

Adăugați smântână (puteți înlocui iaurtul, dar fără aditivi) și se amestecă ușor. Puneți salata în kremanki, puneți caviarul roșu deasupra și serviți-l imediat. Dacă doriți, puteți stropi cu ierburi tocate.

Puneți caviarul

Salata “Neptun” cu creveți și caviar roșu este foarte gustoasă, ușoară, dar încă destul de satisfăcătoare. Toți oaspeții dvs. vor fi încântați.

Reteta pentru salata

Bon apetit. Gatiti cu dragoste.

Fotografie de salată

Salata

Добавить комментарий

*

− 1 = 2