Топла салата од бундеве са белим луком

Они који су пробали печене или пржене бундеве са белим луком знају како је то укусно. Дакле, салата сирове бундеве са луком није ништа лошија!

Састојци

Бундева – 470 г.

Маслиново уље – 4 жлице.

Чесен – 2 каранфилића

Сол, суво лековито биље – по укусу

  • 97 кЦал
  • 10 мин.

Процес кувања

Предлажем да припремим још једну салату сирове бундеве. Имаће врло једноставне састојке: бундева, било какво биљно уље, бели лук, со и омиљене биљке за сухо зачине. Необична топла салата од бундеве са белим луком – у томе се сипају вруће уље, ароматизовано биље. Мислим да је то посебно добро за оне који још нису одлучили да пробају сирове бундеве – са танким резањем вреће уља мијења његову конзистенцију, чини га више као уобичајено, подвргнуто топлотном третману. Али у сваком случају има више витамина! Поред тога, велика количина уља оптимално унапређује екстракцију бета-каротена бундеве.

Потребна је бундева са сочним еластичним месом, а не памучним дрветом. За сваких 100 пуних грама тикве без семена и лупине – 1 кашика жлица. мало биљног уља и плочице од белог лука, шипка сувих биљака и шљунка соли. Уља су толико истовремено из више разлога. Прво, салата је замишљена као витка, за не-строге дане, а током поста уље је добар извор калорија. Друго, пуно уља је боље “пумпе” бундеве, а конзистенција се испоставља потпуно другачијом него са мањом. Међутим, ако мислите да је једна жлица од 100 грама – пуно, онда пробајте чај. Такође сам покушао, иако сам тада и даље дошао до чињенице да је трпезарија – боље.

Састојци за топлу салату од бундеве са белим луком

Бундева три на великој групи.

Пробуди Бундевину

Бели лук није превелик, али није превише мали.

Исеците бели лук

На високим врућинама пржите у лукнато уље до злата. А и лековито биље. Не дозволите да црни лук почне – убити мирис, претворити у смрад, а онда ће уље бити горко.

Испржите бели лук са биљкама

Вруће уље се сипа на нарибану тиквицу, напрезавајући метално сито од лука (и биљке, уколико је то дозвољава).

Сипајте вруће уље преко бундеве

Брзо саламо салату, соли.

Мешајте салату

Сервирамо салату од бундеве са топлим белим луком, арома ароматичног масла са печеним белим луком је пикантна ствар, јер хладно јело није толико различито. Такође, али није потпуно јасно какав је мирис.

Фотографија топлих салата од бундеве са белим луком

Бон аппетит!

Рецепт за топлу салату од бундеве са белим луком

Добавить комментарий

*

− 6 = 2