Salată cu fasole și șprot

Salata cu fasole și șprot nu este destul de comună – are mai mult sos decât ingrediente solide. Dar este atât de delicios încât merită o încercare!

Ingredientele

Șprot – 1 bancă

Fasole rosii conservate – 1 cana (greutatea fasolei fara lichid – 225 g)

Conserve de fasole albă – 100 g

Acvariu – 200 ml

Maioneză – 50 ml

Ouă – 2 buc.

Castraveti macinat – 50 g

Sare, piper – la gust

Apă – pentru prepararea ouălor și spălarea fasolei

  • 205 kCal
  • 25 min.

Procesul de gătit

Astăzi am descoperit (și pentru soțul meu) o modalitate foarte interesantă de a pregăti o salată cu fasole, șprot și ouă. Nu, desigur, există și alte câteva ingrediente, dar baza este de la aceste trei.

Am încercat cu fasole diferită – nu am observat diferența de gust, numai în textură – una este mai densă, cealaltă este mai moale. Pentru aspect, nici un rol nu se joacă – nu este vizibil cu un astfel de raport de ingrediente de fasole, nici roșu, nici alb. Principala delicatesă este un sos de șprot și castraveți murate: șprotul oferă pește afumat și castraveți – acri. Și toate acestea sunt minunate, chiar dacă bărbatul a mâncat și a lăudat (pe care fasolele nu le mănâncă în mod normal, nici alb, nici roșu). În general, suntem foarte satisfăcuți!

O caracteristică neobișnuită a acestei salate cu fasole și șprot – este … lichidă! Există sos atât de mult încât este mai bine să o serviți în ochelari sau să serviți boluri de salată.

Ingrediente pentru salata cu fasole, sosuri si oua

Ouăle fierbe tare, coaja, tăiate în jumătăți. Luați gălbenușele, veverițele, dacă sunt murdare, spălați gălbenușele.

Se separă proteinele de gălbenușuri

Proteinele sunt rase.

Protejați-l

Fasole scurge lichidul în care plutește într-un borcan și se spală cu apă de câteva ori. Câteva fasole sunt lăsate deoparte pentru decorare, deoarece salata în sine este foarte clară.

Scurgeți cu boabe lichide

Se presară șproturile, gălbenușurile, smântâna, maioneza și castraveții murate într-un castron. Aranjați-l cu un blender sau un procesor de bucătărie într-un sos omogen.

Combinați șprotul, castraveții, gălbenușele și maioneza

Adăugați jumătate din proteine ​​și fasole rasă la sos, amestecați.

Adăugați proteine ​​și fasole

Se toarnă salata cu fasole și șprot în ochelari sau în porții de servire, se presară cu proteine ​​rase, se decorează fasolele care au fost amânate în timpul spălării. Nu este nevoie să turnați ambalajele în ochi, așa cum fac eu – va fi inconfortabil, fac acest lucru numai pentru a fotografia, astfel încât marginile să pară mai exacte.

Salată pregătită cu fasole, șprot și ouă

Bon apetit!

Rețetă pentru salată cu fasole, șprot și ouă

Fotografia unei salate cu fasole, șprot și ouă

Добавить комментарий

*

+ 69 = 79